zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom ‘klaar’ beter is dan perfect

14 oktober 2014 - Krijgt u wel eens het verwijt van uw collega of leidinggevende dat u meer productie moet draaien? Dat u te lang blijft hangen in check-check-dubbelcheck? Frustrerend als u zo iemand bent die pal staat voor kwaliteit en optimale service aan uw klanten. Alles perfect op orde, dat is waar u voor gaat.  

"Ik hoor deze frustratie vaak bij drukbezette managers en team- of projectleiders," zegt Heidi Does, Slow Working trainer en coach bij doesmindful.nl. "Het stoort ze dat collega’s of leidinggevende niet begrijpen waarom zij zo fel zijn op de kwaliteit van hun werk. En ruim tijd nemen voor die laatste vijf procent. Voor u spreekt dat vanzelf. Details doen er toe! Net zo goed als de grote lijnen. Daarom kijkt u kritisch naar uw werk. Bent u streng naar uzelf. Het komt niet in u op om minder belangrijke details te laten voor wat ze zijn. U gaat voor die perfecte tien. Anders is uw werk gewoon niet goed genoeg. Bent u niet goed genoeg... Klinkt logisch. Toch maakt u uzelf daarmee tot een slaaf van uw brein. Telkens als u wéér verder gaat sleutelen aan die ene offerte, brief of opdracht. Al kan die heus allang de deur uit. Want uw streven naar topkwaliteit is niets anders dan een gewoontereactie van uw brein. Uw brein houdt namelijk van eenvoud. Die gaat voor alles-of-niets. Dus als uw brein nog niet helemaal zeker is van uw zaak, dan zorgt hij ervoor dat u zich ongemakkelijk voelt bij ‘slechts’ een goed-genoeg resultaat."

Overlevingsstrategie
Hoe zit dat precies? Does: "Ooit leerde u als kind: ‘Als ik me zus en zo gedraag of mijn best doe, dan is dat goed. Als ik iets verkeerd doe of anders dan anderen, dan heb ik een probleem’. Uw brein sloeg deze informatie zorgvuldig op. Iedere keer dat vader of moeder, juf of meester, u prees om een goede prestatie was het een tick in the box. Iedere keer dat u een reprimande kreeg: tick in the box. Zo leerde uw brein steeds meer bij. Door alles wat u beleefde en ervaarde."
En wat doet hij nu, anno 2014? Does: "Telkens als hij nu een punaise of banaan op uw pad ziet liggen, zet hij direct één van zijn favoriete overlevingsstrategieën voor u in. Bijvoorbeeld die van alles-of-niets... (Het is er één van zeven, ’t is maar dat u het weet). Want koste wat kost wil hij dat het goed met u gaat. Dat u zich prettig voelt. Maar onbedoeld houdt hij u daarmee wel gegijzeld in een vicieuze cirkel van alsmaar harder werken. Want hij heeft geen idee wat u precies onder ‘perfect’ verstaat. Dus pusht hij u om door te gaan. Tot u echt alles hebt gedaan om die perfecte tien te scoren. Tot u echt niets aan het toeval hebt overgelaten. Wat dat alles of niets dan ook maar mag zijn...  Geen wonder dat u zo onnodig veel tijd besteedt aan checken en finetunen van uw werk! Of de boel op de lange baan schuift als uzelf ook even niet meer weet waar u nou naartoe werkt. Betekent dit dat u nu voor altijd de gijzelaar van uw eigen brein bent? Weerloos en onmachtig? Gelukkig niet."

Gijzelstrategie
Does: "Het enige wat nodig is, is de alles-of-niets gijzelstrategie van het brein leren herkennen. En gaan experimenteren met nieuw gedrag. Bijvoorbeeld door vooraf te bepalen: ‘als ik minimaal dit of dat gedaan heb, dan is het genoeg. Dan ben ik tevreden’. Dat geeft automatisch meer grip op het brein dat anders op hol slaat in zijn jacht naar perfectie. Terwijl hij niet eens weet hoe dat er dan precies uitziet.
Eenmaal aangeleerde gewoontes, zoals perfectionisme, kun je veranderen. Want uw brein blijft steeds bijleren. Toen u kind was. En nu. Juist nu. Als u voor uzelf van tevoren heel duidelijke criteria omschrijft wanneer u tevreden bent over uw werk, dan speelt die alles-of-niets reactie minder snel op. Want dan weet u: dit is goed genoeg. En kunt u het loslaten."

Vraag het gratis e-book ‘Elke dag moeiteloos effectief in je werk’ aan op www.doesmindful.nl.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Digitalisering: de mens in het centrum van waardecreatie door inkoop
 ‘State of the Art’ uit GDPR-regelgeving zaait verwarring
 De personal touch van de facility manager overwint de digitalisering
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tips om online de perfecte werknemer te vinden
 Vijftien dingen die succesvolle managers als vanzelfsprekend doen
 In vier stappen naar meer priori'tijd' in 2013
 In drie stappen naar opbouwende kritiek voor uw toppers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
reacties
Ambitie beschikbaarheid breedbandig internet komt met huidig beleid in gevaar (1) 
70 procent werkgevers ontvangt CV’s met leugens (4) 
Online gokken mogelijk toegestaan (1) 
Werkgevers onderschatten risico’s van geldgebrek bij personeel (3) 
Student wil niet lenen (1) 
42 procent werknemers wil verbod op bereikbaarheid buiten werktijd (2) 
Bijna alle Nederlanders ervaren werkstress (5) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Crown van ge 5.42  0.4 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street start rustige week in het groen
Wall Street richting hoger slot
meer beurs
top10
Waarom werkstress niet tot burn-out leidt
Hoe u medewerkers stimuleert regie over ontwikkeling te nemen
Managers hebben weinig benul van werkstress onder werknemers
#MeToo: Gevolgen nog veel ernstiger bij intimidatie
Tanja Roeleveld verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar’ 2017
Zeven trends die zakelijke IT-omgevingen een boost zullen geven
2018 wordt het jaar van hivenets, swarmbots en polymorfe malware
Vrouwelijke 35-plussers verdienen nog steeds minder dan mannen
Ronald Doesburg wint Young Captain Award 2017
Vliegtuig-wifi nog steeds duur en beperkt in aanbod
meer top 10
vacatures
meer vacatures