zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Transportas richting Duitsland jaagt logistieke vacatures op

13 oktober 2014 - De in het eerste halfjaar van 2014 ingezette groei in de vraag naar logistiek professionals zet zich in het derde kwartaal versterkt door. De vraag naar logistieke professionals is in dit kwartaal gestegen met maar liefst 29 procent ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar geleden.

Dit blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt over het derde kwartaal van dit jaar van Hilbrand van der Kooi, Competence Director Logistics & Procurement bij Yacht. Opvallend is de flinke stijging in vraag naar logistiek engineers en planners bij de logistiek dienstverleners rondom onze nationale transportas in het zuiden van het land. Bij elkaar opgeteld steeg de vraag in de regio Rotterdam, Breda/Utrecht en Eindhoven in het derde kwartaal met 53 procent ten opzichte van een jaar geleden. Naast toename in transport volume door E-commerce activiteiten geeft nu ook de toegenomen bouwproductie de logistiek sector een extra boost. De verwachting is dat ook in de komende maanden de vraag naar supply chain professionals zal blijven stijgen als ook de exportvolumes weer op niveau komen.



Toenemende complexiteit noopt tot professionalisering
Het toegenomen volume aan kleine orders en retourzendingen, service innovaties en de daarmee samenhangende focus op een perfecte orderfulfilment tegen minimale kosten stellen de sector voor een grotere uitdaging. Binnen de sector is veel aandacht voor ketenintegratie zowel richting industriële klant als consument, warehouse optimalisatie en het verbeteren van de planningscompetentie. Zoals blijkt uit de vacature analyse vertaalt deze focus op procesoptimalisatie zich naar hogere eisen op vakinhoudelijke kennis en persoonlijke competenties van de supply chain professionals. "Initiatieven zoals die van Logistiek Brabant en Midpoint Brabant om binnen de sector door samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs professionalisering een impuls te geven zijn hard nodig om goed voorbereid te zijn om de komende groei," aldus van der Kooi.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vraag naar logistieke professionals groeit explosief
 Vergrijzing zorgt voor meer baankansen in transport en logistiek
 Tekenen van economisch herstel in de logistiek
 Investering in software is prioriteit voor logistieke dienstverleners in 2013
 
 
reacties
 
Bert Storm  |   | 
26-05-2015
 | 
17:08 uur
De logistieke sector kampt al jaren met diverse problemen waar (te) weinig vordering in zit. Ik ben benieuwd hoe dit de komende jaren zal verlopen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10