zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zeven tips voor mensen die altijd te laat komen

1 oktober 2014 - Komt u altijd twintig minuten te laat? Vergeet u in de haast nog een aantal belangrijke zaken? Moet u steeds de zure gezichten van uw gesprekspartners trotseren wanneer u ruim over tijd uw opwachting maakt.

De grote vraag die zich dan aandient is: 'Waarom bent u altijd te laat?' Express.be geeft de meest voorkomende antwoorden én manieren om toch op tijd te komen.


  
1. Omdat ik 's ochtends niet uit bed kom

Bent u 's ochtends zo moe dat u niet uit bed kan, ga dan wat vroeger slapen. Vele mensen slapen gewoon te weinig en dat is een van de meest storende factoren voor gezondheid en geluk. Genoeg slapen is cruciaal.

2. Omdat ik nog snel iets af wil maken
Dit is een wijdverspreide oorzaak van vertraging. Wie nog snel een laatste e-mail wil beantwoorden of nog snel een wasmachine wil vullen, kan zichzelf het best nog een taak opleggen voor op plaats van bestemming. Spreek met uzelf af dat u na aankomst op zijn minst tien minuten nodig hebt om het cijfermateriaal of een brochure van de klant nog eens door te nemen.

3. Omdat ik de tijd om op de bestemming te komen altijd onderschat
Als u zichzelf wijsmaakt dat u twintig minuten nodig hebt om op uw bestemming te komen, maar er in werkelijkheid 40 nodig hebt, begint u de dag met een achterstand van twintig minuten en holt u de rest van de dag achter de feiten aan. Leg een exacte tijd vast waarop u op zijn laatst uw huis moet verlaten.

4. Omdat er altijd wel iets is dat ik niet direct kan vinden: sleutels, een bril, een portefeuille, een gsm....
Niets is vervelender dan last minute nog iets te moeten zoeken. Maak er een gewoonte van om uw sleutels altijd op dezelfde plaats te leggen. Stop alle overige noodzakelijke spullen altijd in een tas of koffer die u overal mee naar toe neemt.

5. Omdat mijn huisgenoten gedesorganiseerd zijn
U bent laat omdat uw vrouw haar gsm niet kan vinden en uw zoon zijn schoolboeken ergens heeft laten slingeren. Wie zelf moeite heeft met organisatie, moet niet verwachten dat hij anderen kan helpen met hun organisatie. Geef dingen als gsm, portefeuille, sleutels etc. een vaste plaats. Verplicht uw kinderen de avond ervoor al hun schoolzaken op orde te hebben. Hetzelfde geldt voor kleding. Laatkomers doen er goed aan de avond ervoor hun garderobe voor de volgende dag al klaar te hebben liggen.

6. Omdat ik mijn werk haat
Als u uw bestemming dermate haat dat u elke dag opnieuw alles doet om zo laat mogelijk aan te komen, is het tijd eens goed over uw leven na te denken en een paar belangrijke beslissingen te nemen.

7. Omdat mijn collega's steeds maar doorgaan met vergaderen
U moet ergens zijn, maar u zit vast in een belangrijke vergadering. Soms is dit onvermijdelijk, maar wanneer dit regelmatig voorkomt, is het aan te raden om het probleem te benoemen. Worden vergaderingen die steevast een uur duren voor twintig minuten ingepland? Houdt één persoon de zaak steevast op? Zodra het probleem is geïdentificeerd, kan het niet moeilijk zijn om een oplossing te vinden. Informatie via email laten circuleren, niet in irrelevante discussies verzeilen, de agenda respecteren,...


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 43 procent Nederlanders mag dag na WK-wedstrijd later komen
 Pak de laatkomers van uw vergadering aan
 Nooit meer in de file, nooit meer te laat, altijd productief
 File is geen excuus om te laat te komen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10