zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Studenten ontwikkelen dating-app voor werkzoekenden en werkgevers

15 september 2014 - Acht toporganisaties vragen IBM studenten mee te denken over innovatie in hun markten. Vorige week presenteerden 32 Nederlandse en Belgische Masterstudenten innovatieve oplossingen waarmee de directeuren van acht grote organisaties hun markt kunnen opschudden.

Tijdens Extreme Blue, het zomerstageprogramma van IBM, werkten de topstudenten twaalf weken lang als consultant voor opdrachtgevers als ASML, Hartstichting, Liberty Global, VDAB en UCB Pharmaceuticals. Voor het UWV ontwikkelden de studenten een speciale app die werkzoekenden en werkgevers razendsnel met elkaar in contact brengt.


 
Innovatieve oplossingen
Voor IBM Extreme Blue 2014 zijn uit honderden kandidaten de beste studenten geselecteerd met een economische of technische achtergrond. In  teams van vier worden innovatieve oplossingen en business cases voor klanten van IBM bedacht en uitgewerkt. Hierbij worden de studenten intensief begeleid door verschillende experts en de researchafdeling van IBM.
 
Werk-app
De Nederlandse en Belgische teams presenteerden in het Amsterdamse hoofdkantoor van IBM een werkende versie van hun eindoplossing. Het eerste team toonde een app voor het UWV die werkzoekenden en werkgevers binnen enkele minuten aan elkaar matched. Het UWV was op zoek naar een manier om met moderne technologie haar positie op de Nederlandse arbeidsmarkt opnieuw vorm te geven. "Solliciteren is niet voor iedereen een leuke bezigheid," zegt Suzanne van Wijk, masterstudent Logica aan de Universiteit van Amsterdam. "Het blijft lastig een passende functie te vinden en afwijzingen liggen op de loer waardoor de sollicitatiebereidheid afneemt. Voor de kandidaat halen we enkele vervelende stappen uit het sollicitatieproces en de werkgevers krijgen een gepersonaliseerd aanbod van kandidaten op een presenteerblaadje aangereikt."
 
Startersapp
De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding  (VDAB) vroeg de studenten een idee te bedenken om de grote stap van het studentenleven naar young professional soepeler te laten verlopen. Hiervoor bedacht het Extreme Blue team een app die starters op de arbeidsmarkt koppelt aan ervaren professionals en directe interactie tussen de twee faciliteert. Zonder dat ze elkaar hoeven te kennen, kunnen professionals zich opwerpen als mentor van de starter zonder dat dit veel tijd in beslag hoeft te nemen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Pas uw Facebook-account aan voor uw sollicitatie
 Een derde ‘jokt’ over salaris bij sollicitatie
 Vijf manieren om u te onderscheiden van andere sollicitanten
 Nederland solliciteert stiekem
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10