zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gevaar Bring Your Own Cloud is niet op vakantie

13 augustus 2014 - Fortinet ziet een toename van het gebruik van privé clouddiensten voor het bewaren van zakelijke gegevens. Nu werknemers massaal op vakantie gaan en hun smartphone met een Cloud-app meenemen, wordt het gevaar van Bring Your Own Cloud niet minder urgent. In tegendeel.

Uit onderzoek dat Fortinet wereldwijd liet uitvoeren, werden 3.200 professionals tussen de 21 en 32 jaar in twintig landen ondervraagd. De overgrote meerderheid van hen (89 procent) heeft een persoonlijke account bij ten minste één online opslagdienst. Meer dan tweederde van hen (70 procent) gebruikt deze persoonlijke clouddienst ook voor werkgerelateerde opslag. Een op de acht geeft toe dat hier wachtwoorden zijn opgeslagen, zestien procent slaat hier financiële bedrijfsgegevens op en ruim een op de vijf (22 procent) doet dat met bedrijfskritische documenten zoals contracten en bedrijfsplannen.


 
Klantgegevens
Een derde van de deelnemers aan het onderzoek slaat zelfs klantgegevens op in de persoonlijke cloud. Dat is schrikbarend, maar nog erger is dat 36 procent zegt beleidsregels te zullen overtreden als deze het gebruik van de persoonlijke clouddiensten op het werk verbieden. Het feit dat steeds meer gebruikers de gevolgen van cyberaanvallen ervaren (hebben), doet daar niets aan af.
Theo Schutte, country manager Nederland van Fortinet: "Steeds meer werknemers slaan werkgerelateerde informatie op in hun persoonlijke cloud. Logisch, want dan hebben ze altijd en overal de benodigde data bij de hand. Omdat inloggen op de smartphone vaak automatisch gaat, hebben ze gelijk toegang tot bestanden in bijvoorbeeld Dropbox. Dat is niet veilig, ook omdat er een risico is dat de smartphone op vakantie wordt gestolen. Kennelijk wordt dit item zelfs het meest geclaimd bij reisverzekeraars. Zodra een cybercrimineel toegang heeft tot de smartphone gaat hij direct op zoek naar waardevolle informatie zoals financiële gegevens en zakelijke wachtwoorden. Steeds vaker graaft hij door tot hij op intellectueel kapitaal en bedrijfsgegevens stuit, die op het apparaat of in de cloud zijn opgeslagen. Bedrijven moeten hier echt rekening mee houden door toekomstvaste muren rond bedrijfsgegevens op te bouwen en natuurlijk goede bedrijfspolicies omtrent BYOC op te stellen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlands bedrijfsleven vreest dataverlies door BYOD
 Groei BYOD belemmerd door zorgen over veiligheid
 Mobiele applicaties hogere prioriteit van IT dan BYOD
 Bedrijven zijn BYOD-bang
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10