zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hybride auto vaak ongeschikt voor vakantie

7 augustus 2014 - Veel bestuurders van een semi-elektrische auto zijn zich er niet van bewust dat er onvoldoende laadpunten zijn op weg naar hun vakantiebestemming.

Omdat er dan vaker getankt moet worden en hybride auto’s meer benzine gebruiken heeft dit vaak grote financiële gevolgen. In extreme gevallen kunnen brandstofkosten voor de werkgever tot wel een factor zes hoger uitvallen. 



Grote kostenpost
Uit onderzoek van Alphabet blijkt dat het doorrijden op fossiele brandstof een grote kostenpost is. De leasemaatschappij ziet de brandstofverrekening in extreme gevallen oplopen tot 8.000 euro per auto per jaar. Het onderzoek laat verder zien dat slechts vijf procent van de leaserijders van semi-elektrische auto’s in de praktijk het normverbruik haalt. Simon Corsèl, Communication Officer bij Alphabet, licht dit toe: "Een vaak gehoord argument voor elektrisch vervoer is dat dit per definitie goedkoper is in gebruik. Dit blijkt echter niet altijd het geval; zeker met plug-in elektrische auto’s is het belangrijk om te kijken naar een match tussen de auto en de gebruiker. De energiekosten van deze voertuigen zijn afhankelijk van de mate waarin u de elektrische mogelijkheden in de praktijk benut. Tijdens vakantie is het daarom extra belangrijk u hiervan bewust te zijn."

Risicovolle zones
De hoogte van brandstofkosten is afhankelijk van het land waar men heen reist. Zo blijkt dat wanneer men binnen de Benelux en Duitsland op vakantie gaat het aantal laadpalen ruim aanwezig is. Zuid-Europa blijkt echter een probleemzone. Zo valt het aantal laadpalen tegen, waardoor de hybride rijder genoodzaakt is om te tanken. Corsèl: "Zeker in de zomervakantie wanneer veel mensen extra snel op de plek van bestemming willen zijn, is het risico dan groter dat mensen alsnog op brandstof gaan rijden."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kwart automobilisten overweegt hybride of elektrisch rijden
 ‘Succes brandstofcelauto afhankelijk van alternatief voor platina’
 Marktaandeel elektrische auto blijft groeien
 Elektrisch en hybride rijden stijgen in populariteit
 
 
reacties
 
Wim van Kasteren  |   | 
8-08-2014
 | 
09:57 uur
Slecht artikel met halve waarheden. Een hybride auto is een auto waarbij de elektrische motor als ondersteuning dient. Die hoeft dus onderweg niet te worden opgeladen. Dat is inderdaad wel het geval met een elektrisch aangedreven auto. Een brandstofverbruik van EUR 8000 zal zeker niet in de vakantie ontstaan! Wat niet wordt vermeld is dat een dergelijke auto niet is geschikt voor het trekken van een aanhanger. Afhankelijk van de hoeveelheid bagage is dat wel een aandachtspunt. Zelf heb ik een Honda Civic hybride, waarover ik ook tijdens de vakantie tevreden ben.
Jan  |   | 
12-08-2014
 | 
08:59 uur
Inderdaad een slecht verhaal.
Met een hybride zul je wellicht ietsje vaker moeten tanken als er geen mogelijkheden zijn om op te laden. Maar het is onzin dat daarom het brandstofverbruik hoger is dan dat bij een ''normale'' auto het geval zou zijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10