zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

AEX onderuit door zorgwekkende ontwikkelingen

28 juli 2014 - De Amsterdamse beurs is vrijdag in het rood gesloten na hernieuwde zorgen over de situatie in Oekraïne. De AEX leverde 1,3 procent in op 404,84 punten na een teleurstellend laatste halfuur handel. Dat schrijft Nieuws.nl.

De agenda was matig gevuld. Uit Duitsland kwamen zowel het consumenten- als het ondernemersvertrouwen. Het consumentenvertrouwen steeg naar het hoogste niveau sinds december 2006 terwijl het ondernemersvertrouwen licht terugzakte. Verder stegen de orders voor duurzame goederen in Amerika met 0,7 procent in juni, na een daling van 1,0 procent in mei.


In de AEX wist slechts ArcelorMittal met een dagwinst van nog geen 0,1 procent aan de goede kant van de score te eindigen. De grootste dalers in de hoofdindex waren Gemalto en Fugro met elk een verlies van 2,8 procent.

Midcap
Na goed ontvangen kwartaalcijfers won Air France-KLM 2,6 procent en was daarmee de grootste stijger in de Midkap. Ook BinckBank en Sligro Food Group vonden de weg omhoog met dagwinsten van 0,8 en 1,2 procent.

Grootste daler
De grootste daler was TomTom met 3,5 procent. Een koersdoelverhoging van Nomura voor de navigatiespecialist mocht niet baten. Verder leverde Wereldhave 3,9 procent in na publicatie van de halfjaarcijfers. ING was te spreken over de ontwikkeling van de huurinkomsten van het vastgoedfonds, maar de afgegeven outlook was een teleurstelling en leidt hoogstwaarschijnlijk tot een neerwaartse bijstelling van de consensus.

Smallcap
De koers van smallcap Wessanen spoot omhoog met maar liefst 11,3 procent. De producent van biologische en natuurlijke voeding overtrof met de halfjaarcijfers de verwachtingen van Rabobank, dat verder aangaf nog dit jaar op een verkoop van de Amerikaanse divisie ABC te rekenen.
Daar stond evenwel een verlies van net geen zeven procent voor bouwer Ballast Nedam tegenover. Dit jaar leverde het fonds al meer dan 60 procent aan beurswaarde in.
Kort na het sluiten van de Europese beurzen noteerde de Dow Jones Index 0,8 procent lager op 16.949,15 punten. De breder samengestelde S&P500 Index leverde een half procent in en techbeurs Nasdaq verloor 0,7 procent aan waarde.


Bron: Nieuws.nl
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Beursnoteringen van gemiddeld vijf jaar vanaf 2033
 Prestaties AEX-bedrijven streven Duitse concurrenten voorbij
 Grote verschillen websitesnelheid meest verhandelde AEX-fondsen
 AEX-bedrijven zetten weg omhoog niet door
 
 
reacties
 
A Kruidenier  |   | 
16-10-2015
 | 
11:49 uur
Hoewel geen econoom en financieele leek vind ik dit rapport buitengewoon interessant en leerzaam.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10