zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minder ICT vacatures in Q2 2014

25 juli 2014 - Een daling in het totale aantal online geplaatste ICT vacatures, een sterk stijgende vraag naar Helpdeskmedewerkers en vijf procent meer vacatures online voor Java programmeurs in Q2 2014.

Dit en meer blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van iSense ICT Professionals van het eerste halfjaar van 2014. iSense baseert haar arbeidsmarktanalyse op de gegevens van Jobfeed.  



Minder ICT vacatures in Q2 2014
In het tweede kwartaal van 2014 zijn twee procent minder ICT vacatures online gezet dan in het eerste kwartaal. Er zijn in het tweede kwartaal vooral minder vacatures geplaatst voor Databasebeheerders, ERP consultants en BI consultants. Voor enkele andere functies zijn er wel meer vacatures online gezet. De grootste stijging ten opzichte van het eerste kwartaal is te zien bij Analisten (twaalf procent) en Architecten (acht procent).
Ook bij de drie meest gevraagde programmeursfuncties (.NET, Java en PHP) heeft er een lichte verschuiving plaatsgevonden in het aantal geplaatste vacatures ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014. In het tweede kwartaal zijn er namelijk tien procent minder vacatures voor .NET programmeurs online gezet en ook het aantal nieuwe vacatures voor PHP programmeurs is afgenomen, namelijk met vijf procent. Het aantal nieuwe vacatures voor Java programmeurs steeg daarentegen met vijf procent.

Meeste ICT vacatures in Noord-Holland
Het merendeel van het totale aantal online geplaatste ICT vacatures is te vinden in Noord-Holland (21,99 procent) en Zuid-Holland (18,90 procent). Ook in de provincies Utrecht (13,48 procent) en Noord-Brabant (12,98 procent) is een groot aantal ICT vacatures geplaatst in het eerste halfjaar van 2014. Tezamen zijn deze regio’s goed voor bijna 70 procent van alle online geplaatste ICT vacatures. In Zeeland is de vraag naar ICT professionals het minst groot (0,61 procent), ondanks een stijging van 62 procent van het aantal geplaatste vacatures ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013.

2013 versus 2014
In het eerste halfjaar van 2013 was het aantal geplaatste vacatures voor Systeembeheerders het grootst (5.474 vacatures), gevolgd door vacatures voor Helpdeskmedewerkers (5.000 vacatures) en Applicatiebeheerders (4.038 vacatures). In het eerste halfjaar van 2014 vindt er een verschuiving plaats in de meest gevraagde functies. Het grootste aantal vacatures in 2014 is bestemd voor Helpdeskmedewerkers (6.053 vacatures), gevolgd door Systeembeheerders (5.427 vacatures) en de ‘nieuwkomer’ in dit rijtje van meest gevraagde functies, namelijk Java programmeurs (4.387 vacatures).
Het aantal online geplaatste vacatures voor Helpdeskmedewerkers is in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2013 met maar liefst 21 procent gestegen. Het aantal vacatures voor Systeembeheerders is in vergelijking tot het eerste halfjaar van 2013 ongeveer gelijk gebleven. Voor Java programmeurs zijn er in het eerste halfjaar van 2014 wel meer vacatures online gezet, namelijk 11,5 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2013. Ook het aantal geplaatste vacatures voor Netwerkbeheerders is met 26,5 procent toegenomen naar 2.693 vacatures.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vacaturetekst niet altijd begrepen
 Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent
 44 procent van de Nederlandse ICT’ers wordt maandelijks gehunt
 Maak een effectiviteitslag met een sterke ICT-afdeling
 
 
reacties
 
Wilfred B.  |   | 
26-01-2015
 | 
14:05 uur
Interessante gegevens. Zeker gezien het feit dat landelijk kennisniveau hoger dan ooit tevoren is.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10