zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CFO besteedt werktijd vooral aan team management

23 juli 2014 - Op nummer één van meest tijdrovende activiteiten van CFO’s staat het managen van het team. Gevolgd door het ondersteunen van de strategie van de organisatie. Pas op nummer drie staan de operationele taken.

Dat blijkt uit onderzoek van Robert Half.De cijfers komen overeen met de activiteiten die het meest interessant gevonden worden, ook hier gaat met 32 procent team management aan kop.


 
Dagelijkse uitdagingen
CFO’s staan dagelijks voor veel uitdagingen, zoals het snel reageren op ad-hoc verzoeken en samenwerken met stakeholders. Toch blijken deze uitdagingen niet het meest tijdrovend te zijn. De tijd van de CFO gaat vooral op aan team management. Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland legt uit: "Het neerzetten en begeleiden van een goed functionerend team kost tijd. Door de huidige economische omstandigheden is het voor bedrijven essentieel geworden om de productiviteit en efficiëntie van het team zoveel mogelijk te optimaliseren. Op die manier blijven bedrijven gezond en zijn voorsprongen te behalen."

Leukste werkonderdeel  
Op de vraag welk onderdeel van uw werk vindt u het leukste, kiest het grootste gedeelte van de ondervraagde CFO’s voor team management (32 procent). "Deze cijfers komen overeen met de activiteiten die de meeste tijd in beslag nemen," vertelt Renken. "De match tussen welke taken het meest interessant worden gevonden en de daadwerkelijke tijdsindeling laat zien dat deze CFO’s qua persoonlijkheid een goede match zijn of dat zij hun werkzaamheden goed kunnen aanpassen aan hun wensen."
 
Welk onderdeel van uw werk vindt u het leukst? 1 Team management 32 procent 2 Opstellen en implementeren strategie organisatie 24 procent 3 Operationele taken 19 procent 4 Opstellen en implementeren strategie financiële afdeling 18 procent 5 Samenwerken met stakeholders/management/andere afdelingen 7 procent 6 Overig 2 procent  
Nieuwe uitdagingen
Naast de vaste taken heeft de CFO de afgelopen drie jaar voor meerdere grote uitdagingen gestaan. Gekeken naar de grootste uitdagingen is duidelijk te zien dat economische crisis een stempel zet op het soort uitdagingen. De CFO’s zijn vooral bezig geweest met het managen van nieuwe projecten (53 procent) en de prestatie van het bedrijf (37 procent). Retentie en medewerker tevredenheid stonden beiden een stuk lager op het prioriteitenlijstje. Slechts een op de tien CFO’s geeft aan dat deze onderdelen de grootste uitdagingen waren. Dit is mogelijk te verklaren door de aandacht die CFO’s geven aan het managen van hun team. Door dit op een goede, betrokken manier op te pakken, wordt het behouden van medewerkers een minder grote uitdaging.
 
Wat waren de afgelopen drie jaar de grootste uitdagingen in uw rol als CFO? 1 Managen van nieuwe projecten 53 procent 2 Prestatie bedrijf 37 procent 3 Bedrijfsfinanciering 25 procent 4 Opzetten juiste team structuur 23 procent 5 Zakelijke samenwerkingen met andere afdelingen 23 procent 6 Strategische benadering van financiële afdeling 23 procent 7 Duidelijke en regelmatige communicatie naar team 19 procent 8 Retentie / medewerker tevredenheid 11 procent

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven ingrediënten voor succes in teamverband
 Samen naar succes: van elftal tot afdeling
 Innovatie meer dan incidenteel succes of technisch vernuft
 Nieuw organiseren slaat aan
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10