zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verdient u meer dan 100. 000 euro? Pas op voor enorme pensioenschade

22 juli 2014 - Het terugbrengen van de jaarlijkse pensioenopbouw per 1 januari 2015 heeft enorme gevolgen voor medewerkers met een salaris van 100.000 euro of meer.

In het slechtste geval missen zij tot meer dan 70 procent van hun pensioenopbouw. Dit concludeert adviesbureau Hay Group naar aanleiding van berekeningen die betrekking hebben op de nieuwe pensioenwetgeving.


 
Ter illustratie
Door fiscale wijzigingen zullen medewerkers met een inkomen boven 100.000 euro veel minder pensioen opbouwen. Ter illustratie: vanaf 1 januari 2015 bedraagt de jaarlijkse pensioenschade ongeveer  24.000 euro per jaar voor iemand van 45 jaar bij een gemiddelde pensioenregeling en een salaris van 150.000 euro. Dit betekent dat de pensioenuitkering van deze medewerker daalt met ongeveer 38 procent.
 
Effect op nabestaandenpensioen
Als de 45-jarige professional (met een inkomen van  150.000 euro) in 2015 zou komen te overlijden, dan daalt zijn nabestaandenpensioen met ruim 25 procent. Rogier Kerkhof, Director Pension & Actuarial Services bij Hay Group: "Met het oog op de verwachte pensioenschade lijkt financiële compensatie voor het verlies aan ouderdomspensioen onvermijdelijk. De pensioenschade is echter niet alleen voelbaar in het ouderdomspensioen, maar ook bij arbeidsongeschiktheid of overlijden. Financiële compensatie is in deze gevallen geen oplossing. Hiervoor is een alternatieve risicoverzekering met een vergelijkbare dekking noodzakelijk."
 
Organisaties overzien consequenties niet
"Veel werkgevers in Nederland overzien de consequenties van de nieuwe wetgeving niet, laat staat dat ze zich realiseren wat dit betekent voor hun beloningsbeleid voor deze groep professionals. Zij moeten aan de slag met hun arbeidsvoorwaardenbeleid met het oog op deze pensioenwijziging," aldus Kerkhof. "Een oplossing die niet toekomstbestendig is, kan leiden tot ongewenst verloop of tot financiële risico’s voor werknemer of werkgever. Doe een impactanalyse en weet wat u als werkgever moet, kan en mag."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ondanks stijgende dekkingsgraad is indexatie verder weg dan ooit
 Uitkering beschikbare premieregeling daalt
 Reisplannen maken plaats voor naasten na pensionering
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10