zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Agressief rijgedrag grootste ergernis automobilist

2 juli 2014 - Agressief rijgedrag komt dit jaar als grootste ergernis in het verkeer naar voren uit de nieuwe editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek van Allsecur autoverzekeringen en Traffic Radio.

Uit de vijftiende editie van dit onderzoek blijkt dat bijna de helft (47 procent) van de Nederlandse automobilisten zich het meest ergert aan agressie in het verkeer. Daarnaast worden ‘Bumperkleven’ (43 procent) en ‘Rijden met alcohol en/of drugs op’ (39 procent) als grote ergernissen ervaren.



Agressie
Via een internetpanel werden in mei 759 automobilisten naar hun mening gevraagd. In de jaarlijkse top tien ergernissen in het verkeer maakt de nummer één uit de vorige editie van het onderzoek ‘Bumperkleven’ dit jaar plaats voor ‘Agressief rijgedrag’. Het zijn met name de ouderen (55+) die zich hier mateloos aan ergeren. Ouderen ergeren zich ook met name aan ‘Drempels’ en ‘Op het laatste moment ritsen’.

Zondagsrijders
Opvallend is dit jaar dat ‘Files’ als ergernis in het verkeer, na een jaar afwezigheid, weer terug keren in de top tien ergernissen in het verkeer. Hier zijn het met name de achttien t/m 44 jarigen die zich hier aan ergeren. Het is ook deze groep die zich met name ergert aan ‘Zondagsrijders’. 

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Agressief rijgedrag grootste ergernis op de weg
 Extra asfalt is geen oplossing voor fileproblematiek
 Leaserijder 37 procent vaker beboet
 Filerijders zijn gewoontedieren
 
 
reacties
 
axel  |   | 
3-07-2014
 | 
13:52 uur
Ik wou toch even meegeven dat agressief rijgedrag kan ontstaan uit het feit dat vlot verkeer méér en méér afgeknepen wordt wegens de steeds afnemende mogelijkheid tot inhalen, de steeds meer aanwezige wegenwerken en daaruit voortvloeiende niet-systematische files, niet aan de situatie aangepaste snelheidsbeperkingen, en de toenemende onoplettendheid van chauffeurs (wegens mobiel bellen, sms’sen, en weet ik nog wat allemaal).
Ikzelf maak dagelijks een combinatie van al deze factoren mee, en de overigens rustige persoonlijkheid in mezelf gaat dan soms wel eens opzij om de duivel in mezelf naar boven te laten komen… (belgische inzending)
Online Autoverzekering  |   | 
2-07-2014
 | 
16:13 uur
Agressief rijgedrag staat niet enkel meer in de belangstelling laatste jaren (mede door internet en Social Media) maar is ook simpelweg een feit. Er is een stortvloed aan schadeclaims ingediend het afgelopen jaar.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10