zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

42 procent Nederlandse werknemers praat meer dan kwartier per dag over WK

2 juli 2014 - Nederlandse werknemers genieten niet alleen thuis van het WK maar ook op de werkvloer. Tien procent besteedt zelfs meer dan een uur per dag met praten over het WK met collega’s.

Eén op de vijf heeft een kwartier tot een half uur over voor het voetbal. Daar blijft het niet bij, ook de kleding wordt op het WK aangepast. Ruim een kwart van de werknemers komt in het oranje naar het werk. Dat blijkt uit onderzoek van Wetten van de Werkvloer naar de WK-gekte op de werkvloer.


 
Saamhorigheid
Nu Nederland Mexico heeft verslagen, is het WK nog even onderwerp van gesprek op de Nederlandse werkvloer. Op de vraag hoeveel tijd per dag werknemers het over het WK hebben, antwoord 58 procent dit maximaal een kwartier te doen. Tien procent kan er bijna niet meer over ophouden, zij spenderen meer dan één uur per dag met praten over het WK. Ingrid Spierts, marketingmanager bij NationaleVacaturebank: "Hoe dichter bij de finale, hoe meer het WK gaat leven, ook op het werk. Er zijn altijd een paar fanatiekelingen, maar meestal loopt het in de praktijk wel los. Het zorgt vaak juist voor een goede sfeer en saamhorigheid."
 
Oranje op de werkvloer
Nederlandse  bedrijven zijn inmiddels knal oranje gekleurd. Bij één op de vijf werkplekken kan het zelfs niet gek genoeg en worden alle oranje spullen en versieringen uit de kast getrokken. Niet alleen de werkvloer wordt versierd, zelfs de kleding wordt op het WK afgestemd. Op de vraag of men oranje mag dragen naar het werk, geeft 27 procent aan dat iedereen uitgedost naar het werk komt. 42 procent draagt alleen oranje accessoires. Toch is het niet overal een oranje-feest. Eén op de vijf heeft niets met het WK en vindt de oranje versiersels maar overdreven. Ook wordt het bij sommige bedrijven verboden de werkvloer te versieren (veertien procent) of vindt men het ongepast om in oranje kleding te werken (vijftien procent).  
 
Over Wetten van de Werkvloer
Wetten van de Werkvloer is het platform waar NationaleVacaturebank.nl Nederland een stem geeft. Via doorlopende peilingen worden de wetten en ongeschreven regels op de Nederlandse werkvloer vastgelegd. Wat mag wel en wat is absoluut not done? Op het platform worden werkgerelateerde dilemma’s en situaties voorgelegd. Meningen worden gepeild en resultaten gedeeld, met als doel om met elkaar in gesprek te komen over de regels op de Nederlandse werkvloer. Kijk voor meer informatie op: www.wettenvandewerkvloer.nl.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse werknemer meldt zich niet ziek voor tweede wedstrijd Oranje
 Waar winnen we de oorlog mee?
 Nederlanders gematigd optimistisch over WK-kansen
 Lay’s en Heineken populairste merken tijdens het EK
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10