zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eerste Kamer pleit voor arbeidsgehandicapten als onderdeel MVO-beleid

1 juli 2014 - Tijdens de behandeling van de Participatiewet in de Eerste Kamer op 27 juni pleitten D66 en VVD ervoor om het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten onderdeel te maken van Nederlands MVO-beleid.

"Daar wordt dan ook publiekelijk op gerapporteerd, daar kunnen mensen op worden aangesproken," aldus woordvoerder Backer (D66). Ook collega Beckers (VVD) stimuleert deze specificatie in het MVO-beleid: "Het zou een positieve kwalificatie moeten zijn dat u een bedrijf bent dat een aantal gehandicapte personeelsleden heeft. Als je daar op de een of andere manier een norm aan kunt verbinden die kan worden gepubliceerd in de jaarverslagen dan gaat dat meer leven." Het fonds is verheugd dat de Eerste Kamer zich over dit onderwerp heeft uitgesproken.



Afstand verkleinen
Het PWRI, het pensioenfonds voor werknemers in de sociale werkvoorziening, kan zich goed vinden in deze uitspraak. Het PWRI bepleit deze maatregelen al geruime tijd en ondernam ook actie hierop. Eerder dit jaar stuurde het pensioenfonds een brief naar 28 Nederlandse bedrijven waarin het fonds investeert met de vraag: heeft/neemt u arbeidsgehandicapten in dienst? Het PWRI inventariseert niet alleen de vorderingen van de bedrijven op dit vlak. Het fonds brengt deze bedrijven ook met elkaar in contact zodat zij zich kunnen laten inspireren door hun ervaringen op dit specifieke gebied.
Het pensioenfonds richt zich bij de invulling van het eigen MVB-beleid specifiek op de uitdagingen van haar doelgroep. Xander den Uyl, bestuursvoorzitter van het PWRI: "Onze deelnemers hebben een grotere afstand tot de arbeidsmarkt dan andere Nederlanders. We willen hun pensioengeld investeren in bedrijven die ruimte maken voor mensen met een arbeidsbeperking. Daar dringen we nu al op aan bij Nederlandse bedrijven. En we gaan dat ook doen bij buitenlandse bedrijven die investeren in Nederland."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onvoldoende Wajongers voor de Participatiewet
 Liever stimuleren dan stigmatiseren – geen quotum in Participatiewet
 Participatiewet: nieuwe kansen voor arbeidsgehandicapten
 Arbeidsmarkt voor arbeidsgehandicapten flexibiliseert
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10