zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Met collega's naar sportwedstrijden kijken versterkt teamgevoel

13 juni 2014 - Succesvolle teams zijn het resultaat van een goed samenspel – zowel in de sportwereld als op de werkvloer. Acht van de tien kantoormedewerkers geven aan dat goed samenwerken de belangrijkste eigenschap is om met het team het hoogste prestatieniveau te bereiken.

Dat blijkt uit onderzoek van Robert Half. Het is belangrijk dat collega’s elkaar goed kennen, op elkaar ingespeeld raken en samen voor een doel gaan. En waar wordt het saamhorigheidsgevoel meer gestimuleerd dan tijdens het samen kijken naar een sportwedstrijd?



Bovengemiddelde prestaties
Meer dan de helft (53 procent) van de Nederlandse kantoormedewerkers zegt dat hun huidige team op het werk bovengemiddeld of zelfs uitzonderlijk hoog presteert. Slechts drie procent zegt dat hun team ondermaats presteert. Of collega’s een goed team vormen heeft te maken met hun mentaliteit. 72 procent van de ondervraagden geeft aan dat willen samenwerken het belangrijkste onderdeel van de mentaliteit is om het hoogst mogelijke prestatieniveau te bereiken met het team.

Versterk de teamgeest
Bijna acht van de tien Nederlandse kantoormedewerkers brengt graag tijd door met collega’s buiten werktijd. Meer dan een derde (37 procent) zegt dat met collega’s naar een sportwedstrijd kijken goed is om elkaar buiten het werk te leren kennen. Daarnaast zorgt het ook voor een betere verstandhouding met collega’s van andere afdelingen. "Werknemers brengen het grootste deel van hun dag op kantoor door. Toch bieden de dagelijkse werkzaamheden vaak niet genoeg ruimte om collega’s op een persoonlijkere manier te leren kennen," zegt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. "Samen naar spannende sportwedstrijden kijken zorgt ervoor dat de teamspirit van het elftal op het scherm overgenomen wordt door het team op de werkvloer. Het delen van de euforie bij winst of de teleurstelling bij verlies kan het begrip voor elkaar vergroten en de ontspannen sfeer kan eventuele onderlinge spanningen verzachten."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlanders gematigd optimistisch over WK-kansen
 Lay’s en Heineken populairste merken tijdens het EK
 Vijf teambuilding-tips uit de sportwereld
 Tien tips om te scoren met sport
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
17-06-2014
 | 
10:04 uur
Leuk onderzoek. Ik denk ook dat het de band onderling zeker kan versterken. Zeker als er gewonnen wordt. Het zorgt voor een eenheid en saamhorigheid.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10