zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Reisplannen maken plaats voor naasten na pensionering

12 juni 2014 - Gepensioneerden vullen hun pensioen anders in dan van tevoren gedacht. Veel vijftigplussers verwachten na hun pensionering volop te gaan reizen. Eenmaal met pensioen worden deze plannen ingehaald door een andere tijdsinvulling. Dit blijkt uit onderzoek van leefjepensioen.nl.

700 Respondenten is gevraagd naar de (verwachte) invulling van hun pensioen. Voor het onderzoek zijn zowel mensen ondervraagd die nog voor hun pensioen staan, als mensen die reeds met pensioen zijn. De verschillen tussen verwachtingen en uitkomsten zijn groot.



Wat gaat u doen met uw pensioen?
Meer dan de helft van de respondenten die nog voor pensionering staat geeft aan te willen reizen (54 procent). Bijna de helft (47 procent) van de respondenten wil na pensionering vrijwilligerswerk doen en 46 procent wil meer tijd gaan besteden aan naasten. Na pensionering blijkt de verdeling vaak anders te liggen. Onder de reeds gepensioneerden blijkt slechts  35 procent hun tijd aan reizen te besteden. De extra vrije tijd na pensionering wordt voornamelijk besteed aan naasten, zo geeft maar liefst 62 procent van de gepensioneerden aan. De verwachting over vrijwilligerswerk blijkt te kloppen.  47 procent Van de respondenten geeft aan dit van plan te zijn en 41 procent van doet dit daadwerkelijk na pensionering. Inspiratie voor een tijdsinvulling vindt bijna 80 procent van de gepensioneerden op het internet en 60 procent via familie en vrienden.

Andere invulling staat genieten niet in de weg
Dat de verwachte invulling van het pensioen niet overeenkomt met de daadwerkelijke invulling van de vrije tijd, heeft geen invloed op het pensioengeluk. 75 procent Van de respondenten geeft aan te genieten van zijn of haar pensioen. Gemiddeld geven de gepensioneerden hun pensioen een 7,9. Opvallend is dat het cijfer dat gepensioneerden hun pensioen geven hoger wordt naarmate de leeftijd toeneemt. Waar 50-plussers nog een afgeronde zeven geven, is dit onder 65-plussers al bijna een acht.

Grote genieten begin niet pas tijdens pensioen
Uit het onderzoek van Leefjepensioen.nl komt ook naar voren dat het beeld dat men plannen uitstelt tot de pensionering niet klopt. Maar liefst de helft van de respondenten geeft aan dat zij een verre reis of vrijwilligerswerk niet uitstellen tot de pensioenperiode. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat slechts 28 procent van de ondervraagden aangeeft dat pas tijdens het pensioen ‘het grote genieten’ begint.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bijna helft Nederlanders gaat onvoorbereid met pensioen
 Kwart Nederlandse bijna-pensionado’s krijgt geen afscheid van werkgever
 Werkende 65-plusser extreem betrokken en bevlogen
 Nederlander levert graag loon in voor beter pensioen

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10