zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom kiezen mensen voor een financieel planner?

12 mei 2014 - Uit onderzoek onder Nederlanders met een bovengemiddeld inkomen blijkt dat 82 procent vindt dat FFP-leden (financieel planners die aangesloten zijn bij de Federatie Financieel Planners) deskundig zijn.

Verder vindt maar liefst 91  procent van de ondervraagden dat financieel planners met het FFP-keurmerk goed op de hoogte zijn van actualiteiten omtrent wet- en regelgeving.



Financieel planner
De financiële sector heeft de laatste jaren te kampen met veel negatieve berichtgeving. Het consumentenvertrouwen is laag en mensen zijn wantrouwend ten aanzien van financieel advies. Dit was aanleiding voor de FFP, Federatie van Financieel Planners, om onderzoek te doen. De beroepsorganisatie vroeg consumenten met een jaarinkomen boven de 46.500 euro onder andere naar hun houding ten aanzien van financieel planners.

Provisieverbod
Met de intrede van het provisieverbod is een publieke dialoog op gang gekomen over wat een financieel advies waard is. Consumenten verwarren financieel planners ten onrechte met financieel adviseurs. In een branche die sterk onder druk staat, zijn zekerheden als een keurmerk belangrijk voor consumenten omdat ze daarmee houvast krijgen.

Actuele ontwikkelingen
De onderzochte groep vindt dat FFP-leden veel informatie vertrekken (73 procent is het daar mee eens of zeer mee eens) en driekwart (75 procent mee eens of zeer mee eens) vindt dat zij duidelijke en begrijpelijke adviezen verstrekken.
Jelle van den Berg, verbonden aan de Erasmus Universiteit, vakgroep fiscale economie en financiële planning: "Dit geeft duidelijk aan hoe belangrijk het is dat financieel planners op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen en dat dit blijkbaar ook tot goede financieel plannen leidt. De afgelopen jaren is er heel veel energie gestoken om kennis en vaardigheden actueel te krijgen,  dit vertaalt zich nu in vertrouwen bij de consument en dat is een mooie omslag. Dit is de eerste keer dat we dit zien en dat het ook feitelijk wordt vastgesteld."

Life events
Van de onderzochte mensen die in het recente verleden gebruik hebben gemaakt van een financieel planner met het FFP-keurmerk, is deze planner het meest ingezet voor financiële vragen over  wonen, pensioen en vermogen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vraag naar financieel specialisten groeit
 Kinderen op de eerste plaats, ook in financieel opzicht
 Eerstejaars student heeft geen benul van eigen financiën
 Herstel vacatures financieel specialisten zet door
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10