zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Secretaresse van het jaar 2014 is helemaal klaar voor de toekomst

22 april 2014 - Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Manpower, Experis, Kia en Schoevers is vorige week de Secretaresse van het Jaar gekozen. Het komend jaar mag Kelly van Keijzerswaard zich Secretaresse van het jaar noemen.

Thema dit jaar was 'Fit for Tomorrow’: hoe maakt en houdt een secretaresse de ‘fit’ met haar werk en haar manager? De winnares liet zien helemaal klaar voor de toekomst te zijn, omdat Kelly, die bij Microsoft werkt, optimaal gebruik maakt van de technologische mogelijkheden om zo haar werk zo efficient mogelijk uit te voeren. Om nog beter voorbereid te zijn op de veranderingen in het vak gaat Keijzerswaard onder meer naar huis met een opleidingstegoed van 3.000 euro, te besteden bij Schoevers.



Fit for Tomorrow
"De technologische veranderingen hebben de wereld veranderd, ook de wereld van het vak managementondersteuning," zegt Joyce Steenveld, algemeen directeur van Schoevers en jurylid bij de verkiezing. "Door technologische trends en ontwikkelingen veranderen of verdwijnen taken van de traditionele managementondersteuners. Secretaresses nemen een meer coördinerende en adviserende rol op zich en upgraden zichzelf naar een allround professional. Het is belangrijk dat secretaresses zich blijven ontwikkelen om ook in de toekomst het verschil te kunnen maken. Ze zijn eigenlijk meer co-manager dan secretaresse. In de snel veranderende samenleving en werkomgeving zien we dat secretaresses een haast niet te stillen honger naar kennis hebben," aldus Steenveld.

Secretaresse van het jaar
In de aanloop naar Secretaressedag heeft de jury uit de aanmeldingen drie secretaresses gekozen: Irina den Ouden (Numac Group, Venray), Anna Vonk (Capgemini Consulting, Utrecht) en Kelly van Keijzerswaard (Microsoft, Amsterdam). 
Van tevoren hebben deze vakvrouwen campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te winnen. Tijdens de finale, in het Kia Experience Center in Breukelen, hielden zij alle drie een laatste vlammende pitch om het aanwezige publiek - grotendeels bestaande uit collega secretaresses - te overtuigen dat zij de titel ‘Secretaresse van het jaar 2014’ verdienen.

3.000 euro opleidingstegoed
Na een stemronde onder het publiek en een ‘pittig’ juryberaad kwam Kelly Keijzerswaard als winnaar uit de bus. Volgens de jury toonde zij veel enthousiasme en liet ze zien het nieuwe werken te hebben omarmd. Ook weet ze optimaal gebruik te maken van de technologische mogelijkheden zonder het persoonlijke contact te verliezen. Ze laat zien hoe het vak van secretaresse verandert en dat het belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen. "Als secretaresse van het jaar hoop ik een goede ambassadrice voor dit prachtige vak te kunnen zijn. Managementassistents hoeven niet bang te zijn voor de technologie," zegt Keijzerswaard. "Technologische ontwikkelingen maken het vak alleen maar interessanter, het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen." Kelly heeft bij Schoevers de opleiding managementassistent gevolgd. "Met de mooie prijs van Schoevers zou ik graag de Secretary Next leergang gaan volgen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Secretaressedag: zin of onzin?
 Secretaresse: van werken vóór naar werken mét de manager
 Tien trends om rekening mee te houden voor future-proof secretaresses
 Secretaresse maakt zich op voor ‘stille revolutie’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10