zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minder ziekteverzuim door aandacht voor persoonlijke groei

11 april 2014 - Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling wordt gezien als het belangrijkste kenmerk van een goede en gezonde organisatie, zo blijkt uit een onderzoek van Gingermood Coachmatchers. Meer dan de helft (54 procent) gaf aan persoonlijke groei belangrijker te vinden dan salaris, doorgroeimogelijkheden en leuke collega’s.

Maar liefst 65 procent stelt dat vanwege coaching en trainingen die bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling het plezier in werk toeneemt en het ziekteverzuim afneemt. 



Bonussen en topsalarissen
Met de discussie over bonussen en topsalarissen nog vers in het geheugen, is deze uitkomst toch opvallend. Martens, directeur Gingermood Coachmatchers stelt: "Bedrijven en organisaties zullen dus meer invulling moeten gaan geven aan de persoonlijke groei van hun medewerkers, willen ze niet alleen talenten binnenhalen en behouden, maar ook meer uit hun werknemers halen. Een gezonde en blijde werknemer draagt veel meer bij aan het succes van een organisatie dan een ongezonde mopperaar."

Zelfreflectie
Dat aandacht voor persoonlijke ontwikkeling ook bijdraagt aan een gezondere organisatie vindt Martens niet verwonderlijk. "Persoonlijke ontwikkeling begint eigenlijk altijd met zelfreflectie. ‘Wat wil ik, hoe reageer ik, wat is het effect van mijn handelen’ – het zijn allemaal onderwerpen die de revue passeren. En wanneer u beter inzicht hebt in uw eigen behoeften, uw eigen grenzen en juwe eigen gedrag kunt u beter bepalen wat goed voor u is. En in lijn daarmee handelen. Daarmee voorkomt u een hoop stress, de grootste verstoorder van gezondheid."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Teamsucces bepaald door vier eigenschappen
 Werknemer heeft na tien jaar nog steeds profijt van training
 Wat te doen als uw werk u de keel uithangt?
 Werknemer vindt salaris en vast contract minder belangrijk dan werkgever denkt
 
 
reacties
 
AE  |   | 
14-04-2014
 | 
14:32 uur
Opvallend dat de organisatie die achter het onderzoek staat, ook een tig van coaches in aanbieding heeft om je direct te helpen persoonlijk te groeien. In januari las ik juist:'Uit het onderzoek blijkt dat salaris een bovengemiddelde pullfactor is voor deze groep, maar ook flexibele werktijden en pensioen zijn belangrijke voorwaarden[...]' Het ging weliswaar om technisch personeel, maar toch een totaal ander beeld. Tja, weet wat je leest...
Gemma Geertshuis  |   | 
27-04-2014
 | 
15:26 uur
Het is fijn om te horen dat Gingermood de relatie tussen ziekteverzuim en aandacht voor persoonlijke groei onder de aandacht brengt en er onderzoek naar doet.
Bedrijven zouden veel geld kunnen besparen door alle managers en medewerkers te stimuleren meer aan persoonlijke ontwikkeling te doen.
Met mijn coachingpraktijk richt ik al tien jaar op persoonlijke ontwikkelingsprocessen en zie ik mensen opbloeien en blij worden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10