zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minder werkstress met online en face-to-face behandeling

11 april 2014 - Werkstress vraagt als opkomende beroepsziekte steeds meer aandacht van werkgevers. Arbo Unie introduceert alvast een combinatieprogramma voor de behandeling van mentale klachten: de persoonlijke aandacht van een behandelaar én de inzet van online eHealth programma's.

Juist deze combinatie van online en face to face behandeling van werkenden biedt uitkomst bij het sneller vergroten van de mentale fitheid.



Succesvolle combinatie
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een online behandelprogramma goed werkt bij kortdurende behandeling van mentale klachten. Juist de combinatie met de persoonlijke aandacht van een behandelaar werkt effectief. `Werknemers kunnen direct aan de slag op een moment dat hen past. De persoonlijke gesprekken bieden daarbij extra ondersteuning. Hierdoor wordt in kortere tijd resultaat behaald. Er is minder fysieke behandeltijd nodig en daarmee ook minder reistijd. Deze moderne combinatie zal een steeds frequenter toegepaste werkvorm worden," zo verwacht Rob de Leeuw, manager Interventies bij Arbo Unie.

Betrokkenheid en maatwerk
Gedurende een aantal weken gaat de werknemer zelf aan de slag met het online gezondheidsprogramma. Tussendoor heeft hij een aantal keren direct contact met de behandelaar. Routineaspecten van een behandeling worden op die manier door de werknemer zelf ter hand genomen. Daardoor kan de behandelaar juist aandacht geven op onderdelen waar dat nodig is. "Dat levert een vergrote betrokkenheid van de werknemer op en biedt tegelijkertijd meer ruimte voor maatwerk in de persoonlijke behandeling," aldus De Leeuw.

Regie in eigen hand
Er zijn al verschillende online programma's ontwikkeld, alleen de combinatie met een face to face behandeling wordt in de kortdurende behandeling van werknemers nog niet vaak toegepast. Door deze manier van werken hebben werknemers zelf de regie in handen om met de programma's aan de slag te gaan.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kunt u denken in oplossingen?
 Tips & Tools om stressreacties beter te herkennen
 Nederlandse overheid neemt (werk)stress niet serieus
 Burnout blijft actueel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10