zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Online video maakt opmars in conversie en klantenbinding

31 maart 2014 - Bedrijven zetten online video steeds breder in. Waar een jaar geleden het vergroten van de naamsbekendheid nog het voornaamste doel was, wordt video nu steeds vaker ingezet om de klantenservice te verbeteren en de conversie te verhogen.

Ook verwachten marketeers in de toekomst een grotere rol voor interactieve en gepersonaliseerde video. Dat blijkt uit de Online Video Monitor, uitgevoerd door MarketResponse, in opdracht van Quadia.


Nog altijd zijn het informeren van de doelgroep en het verhogen van de naamsbekendheid, met respectievelijk 75 en 57 procent, de belangrijkste doelen van online video. In vergelijking met een jaar geleden zetten marketeers online video echter steeds vaker in ten behoeve van de klantenservice (30 procent) en klanttevredenheid (29 procent). Vorig jaar bedroegen deze percentages respectievelijk negentien en zestien procent. Ook leadgeneratie (31 procent) en e-commerce (33 procent) worden vaker genoemd.

Doelstellingen
55 procent van de ondervraagde marketeers stelt geen concrete doelstellingen als zij online video inzetten. Vorig jaar bedroeg dit percentage nog 60 procent. Van de beperkte groep (37 procent) die wel doelstellingen formuleert, meet iets meer dan de helft (54 procent) ook daadwerkelijk de resultaten.
De effectiviteit van online video wordt net als vorig jaar vooral afgelezen aan het aantal views (69 procent), het aantal unieke kijkers (55 procent) en de gemiddelde kijkduur (40 procent).

Toekomst
70 procent van de ondervraagde marketeers verwacht dat online video de komende twee tot drie jaar steeds belangrijker wordt. Verder wordt verwacht dat online video de komende jaren goedkoper wordt, nog mobieler, location based en dat er snellere conversie komt vanuit video naar de aanschaf van een product. Marketeers zien daarnaast graag een grotere rol voor gepersonaliseerde video, interactiviteit en video in combinatie met augmented reality.
"De resultaten tonen een verschuiving aan in de toepassing van online video," stelt directeur Nico Verspaget van Quadia. "De cijfers onderbouwen de trends die wij zelf dagelijks bespeuren bij onze klanten. We zien dat online video steeds vaker hoog op de agenda staat bij management en directie. Niet raar, want het medium wordt steeds vaker in verband gebracht met leadgeneratie, verkoop en klantbehoud. We schuiven op in de salesfunnel en dat blijkt ook uit het type toepassingen dat nu veel wordt gevraagd."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Veel draagvlak videosollicitatie onder starters
 Werknemers kijken masaal online video tijdens het werk
 Senioren fan van how-to-video's
 Beursgenoteerde bedrijven laten mogelijkheden online newsroom onbenut
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10