zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkende moeders waardevolle werknemers

10 maart 2014 - "In een volledig gelijke wereld besturen vrouwen de helft van de landen en bedrijven, en runnen mannen de helft van de huishoudens," schrijft Sheryl Sandberg in haar boek 'Lean In'. Ook uit het meest recente onderzoek van Regus, blijkt dat de algemene mindset snel aan het veranderen is.

Zo zegt 72 procent van de Nederlandse respondenten dat bedrijven die herintredende moeders niet aannemen, kansen mislopen.



Waardevolle expertise
Werkende moeders zijn geen verstofte werknemers; integendeel, ze beschikken over waardevolle vaardigheden en expertise, aldus 48 procent van de ondervraagden. Dit blijkt uit het meest recente onderzoek van Regus onder meer dan 19.000 bedrijfseigenaren en senior managers in 98 landen.
De ondervraagden geven aan dat flexibele werktijden, werkplekken dichter bij huis, parttimefuncties en de mogelijkheid van videoconferenties de meest gebruikte strategieën zijn om meer moeders terug te krijgen op de werkvloer.

Andere interessante cijfers
• 45 procent van de Nederlandse respondenten geeft aan dat steeds meer vrouwen op afstand willen werken als ze weer aan het werk gaan;
• 31 procent van de ondervraagden merkt dat vrouwen een korter zwangerschapsverlof (minder dan drie maanden) nemen, mogelijk als gevolg van toenemende economische druk;
• 65 procent vindt dat dichter bij huis werken een belangrijke stimulans is;
• 24 procent stelt dat de mogelijkheid van videoconferenties in plaats van reizen herintredende moeders helpt.

Verloren productiviteit
Robbert Klaassen, commercieel directeur bij Regus Nederland: "Uit rapporten komt naar voren dat in sommige landen maar liefst 27 procent van het BBP per hoofd van de bevolking verloren gaat door niet-deelname van vrouwen aan de economie, en dat bedrijven waar meer vrouwen in het bestuur zitten, winstgevender zijn. Bedrijven doen er dus goed aan te kijken hoe ze de mogelijkheden van (flexibel) werken voor werkende moeders kunnen verbeteren.Bedrijven geven toe dat werkende moeders waardevol zijn, maar wanneer ze terugkeren van zwangerschapsverlof, vinden ze het vaak lastig, zo niet onmogelijk een balans te vinden tussen werk en privé. Het is daarom niet verrassend dat steeds meer moeders flexibel willen werken. Of het nu gaat om flexibele werktijden, deels dichter bij huis werken of het gebruik van videoconferenties, deze mogelijkheden helpen meer vrouwen aan het werk en maken de werkomgeving klaar voor de toekomst. Tenslotte zorgt het voor een productievere manier van werken en een betere balans tussen werk en privé, voor vrouwen én mannen."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vermoeide werknemers hebben moeite werk en gezin te combineren
 Werkende moeder stapt over op alternatieve kinderopvang
 Meer moeders maken carrière maar missie nog niet voltooid
 Glazen plafond is niet het enige obstakel voor vrouwen
 
 
reacties
 
Ineke van Mulligen  |   | 
10-03-2014
 | 
12:58 uur
Berenschot kwam al jaren geleden tot dezelfde conclusie als die heier vermeld wordt namelijk ''dat bedrijven waar meer vrouwen in het bestuur zitten winstgevender zijn.''
Robert Klaassen van Regus Nederland heeft dus -al jaren- gelijk.
Het zou interessant zijn wanneer hij en vooral wij dus ook de betreffende bedrijven te weten kunnen komen waarom die bedrijven niet op die kennis handelen?
Vinden zij winst niet belangrijk of vinden zij werkende moeders zo eng dat ze met minder winst genoegen nemen?
Annemie Schuitemaker  |   | 
11-03-2014
 | 
15:37 uur
Het boek van Paco Underhill ''wat vrouwen willen, de groeiende invloed van de wereldeconomie'' sluit hier helemaal bij aan en is een aanrader>zonder dat mannen er erg in hadden zijn vrouwen sociaal, cultureel en economisch een niet te onderchattend kracht geworden!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10