zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers menen beter te zijn dan hun managers

6 maart 2014 - Een groot deel van werknemers denkt beter te zijn in het managen dan het huidige management.  Ze zouden de functie van de manager beter beheersen.

Een studie onder een groep Britse werknemers van consulent PeoplePerHour op Express.be laat zien  dat 40 procent van de respondenten aangeeft het bedrijf beter te kunnen leiden dan het huidige management. Dat heeft diverse oorzaken.



Geen betrokkenheid in werk
53 procent van de ondervraagden voelt geen betrokkenheid meer bij hun werk. Dat heeft vooral te maken met het ontbreken aan een verstandhouding met het management (33 procent), gevolgd door het ervaren van een gebrek aan waardering (twintig procent) en een onvoldoende financiële vergoeding (32 procent).



Te veel management-taal
Werknemers ergeren zich aan het overmatig gebruik maken van het specifieke management-taal (21 procent), het micro-management van medewerkers en de continue controle (twintig procent), het frequent wijzigen van deadlines (achjttoien procent) en eindeloze vergaderingen (veertien procent).

Eén op vijf managers heeft een gerichte opleiding
Volgens Petra Wilton, directeur strategie bij het Britse Chartered Management Institute, hebben werknemers geen waardering voor de bedrijfsleiding omdat maar één op vijf managers een gerichte opleiding heeft ontvangen of in zijn functie een formele ondersteuning geniet. Het is echter bemoedigend dat bemoedigend dat veel werknemers de ambitie hebben om zich tot een manager te ontwikkelen.

Rolmodel werkt voor werknemers met ambities
Om in de praktijk leiding te geven, is investering nodig in tijd en inspanning. Werknemers met managementambitie moeten de nodige management-vaardigen ontwikkelen en aanscherpen. Dat kan in de praktijk, maar begeleiding door een rolmodel is belangrijk. Dat moet een manager zijn die vertrouwen uitstraalt, waardering toont voor zijn medewerkers en inspanningen voor een verdere carrière-ontwikkeling stimuleert.


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
R de Wit  |   | 
6-03-2014
 | 
07:52 uur
Vergeet ook niet: manager van 22 tegenover een werknemer van 46 met meer dan 27 jaar werkervaring en mensen en bedrijfskennis. De aanvoer van rolmodel ja maar omdat en de dan weer terugkerende onzin over tegenvallende cijfers. Het gaat primair om de mens en hoe wel men dat door ieders strot heen duwt. niet om grafiekjes. Uiteindelijk heeft de situatie waar we nu met zijn alle in verkeren geen positieve bijdrage geleverd aan de wereld en maatschappij. Wakker worden vergt heel lang bij sommigen. Ego en hebberigheidsgedrag gaat iedereen opbreken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10