zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tips om online de perfecte werknemer te vinden

27 februari 2014 - Het vinden van personeel is gemakkelijker geworden door toename van technologische mogelijkheden. Maar hoe gaat het vinden van personeel werkelijk toe bij het gebruik van Social media. ‘U moet dus weten waar u moet zoeken," stelt Marloes Delgijer, e-cruiter bij Compagnon op PW De Gids.

De zoektocht begint heel basaal, bij Google en LinkedIn. Stel er wordt een eindredacteu gezocht. De zoektermen worden dan site:linkedin.com redacteur OR journalist OR eindredacteur. Voor het vinden van cv's op Linkedin of andere sites is het handig om aan de zoekterm 'filetyp doc OR filetypes doc' toe te voegen.



Gebruik synoniemen voor functietitels
Omdat deze zoekopdracht waarschijnlijk teveel zoekresultaten oplevert, kan deze nog verder worden vernauwd, bijvoorbeeld door bedrijven toe te voegen waar de kandidaat vandaan moet komen en enkele functie-eisen, zoals een mastertitel. De zoekopdracht wordt dan site:linkedin.com redacteur OR journalist OR eindredacteur AND Kluwer OR Sanoma AND master". Door 'AND Utrecht' toe te voegen wordt de opdracht nog specifieker naar plaats of provincie.

Verder zoeken via netwerken 
Naast het ‘ambachtelijke zoeken’ via Google kunnen recruiters tegenwoordig ook prima zoeken via LinkedIn. Vrijwel iedereen heeft hier inmiddels wel een profiel op staan en dat is goed nieuws voor de recruiters. Via LinkedIn Advanced Search kunt u bijvoorbeeld selecteren op het aantal jaren werkervaring. Dat lukt met Google niet echt. Daarnaast heeft LinkedIn handige personennetwerken, waar specifieke beroepen of branches virtueel samen komen.

Recruitin.net
Daarnaast zijn er nieuwe technologieën beschikbaar die verschillende websites met elkaar integreren. Op www.recruitin.net kunt u bijvoorbeeld keywords invullen en op locatie zoeken. Via deze zoekmachine kunt u zoeken in LinkedIn, Google en een aantal verzamelsites van cv’s.

Na ee0n zoektocht heeft Marloes Delgijer een lijst met geschikte kandidaten beschikbaar. Maar daarmee bent u er nog niet, want u moet die kandidaten ook gaan benaderen. Ze zitten vaak in een hele mooie functie en dan moet u ze los zien te weken met een verhaal waar ze nooit eerder over nagedacht hebben.

Niet alleen vacaturesites
Het is aan te raden om een vacature niet alleen bij een of meer vacaturesites aan te melden. Daarmee bereikt u namelijk slechts de vijftien procent van de arbeidsmarkt die actief op zoek is naar een andere baan. De andere 85 procent laat u dan liggen.


Bron: PW De Gids
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werven via sociale media loont
 Bestrijding stereotypering bij werven personeel loont
 Hoe anders is werven via sociale media?
 Personeel werven gebeurt steeds meer online
 
 
reacties
 
Jo Gonzam  |   | 
11-04-2021
 | 
18:44 uur
Ik gebruik graag Recruitin en FreePeopleSearchTool.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10