zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO ontevreden over benutten innovatiepotentieel organisatie

26 februari 2014 - Slechts twee procent van de CIO’s stelt dat hun organisatie de afgelopen tijd in de positie is geweest om optimaal te kunnen innoveren. Dat blijkt uit het jaarlijkse CIO report van Harvey Nash. Iets meer dan een kwart van de CIO’s geeft aan dat het innovatiepotentieel ‘meestal’ wordt gerealiseerd.

Het overgrote deel (65 procent) vindt dat hun organisatie het innovatiepotentieel slechts deels heeft benut. Verontrustend is het feit dat volgens het CIO-report zeven  procent van de organisaties op geen enkel vlak innoveert.



VNiet innoveren heeft verregaande gevolgen
Als organisaties niet innoveren, heeft dit vergaande gevolgen. Dit wordt extra onderstreept door de resultaten uit het CIO report. Innovatie is volgens CIO’s namelijk zo belangrijk dat zij vinden dat organisaties nieuwe technologieën moeten omarmen, omdat zij anders marktaandeel verliezen. 28 procent zegt dat organisaties door innovatie zich kunnen onderscheiden. Slechts een procent vindt innovatie niet belangrijk. Het percentage CIO’s dat veel potentie ziet in innoveren is gestegen met vier procent ten opzichte van 2011.

Innovatiekloof steeds groter
Het verschil tussen het percentage dat veel potentieel ziet in innoveren en het percentage dat deze innovatie volledig realiseert is de zogenaamde innovatiekloof. Deze innovatiekloof is de afgelopen drie jaar steeds groter geworden. In 2011 was er een innovatieachterstand van 65 procent, in 2012 68 procent en in 2013 steeg het percentage naar 69.
Roland Steenvoorde, directeur van Harvey Nash Executive Search: "Het is logisch dat CIO’s gefrustreerd raken van het feit dat het innovatiepotentieel binnen de organisatie vaak niet wordt gerealiseerd. Innoveren is ontzettend belangrijk, kijk maar naar alle grote namen om ons heen. Vrijwel iedereen heeft die positie bereikt door een vernieuwend product of dienst in de markt te zetten. Gelukkig kan de CIO een belangrijke rol spelen in het creëren van een innovatiecultuur binnen de organisatie. Van het promoten van samenwerken tot aan het actief aanmoedigen van het gebruik van de cloud; dergelijke stimulaties zorgen uiteindelijk voor vernieuwende en innoverende ideeën."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlandse tech-bedrijven moeten handelen als tech-nomaden
 Organisaties benutten sociale innovatiekracht nauwelijks
 Zes IT-trends zorgen dat nu ook grote ondernemingen digitale opschudding creëren
 Outsourcen maakt tijd en geld vrij voor innovatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10