zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

G32 dringt aan op monitor woonlasten en investeringsvermogen

21 februari 2014 - Met een brief aan de minister voor Wonen en Rijksdienst heeft de G32 aangedrongen op het snel opzetten van een onafhankelijke monitor om de woonlasten en investeringscapaciteit van corporaties te kunnen volgen.

De G32 krijgt wisselende geluiden van zowel steden als corporaties over de ontwikkeling van de bereikbaarheid en betaalbaarheid van de woningvoorraad voor de burgers en over het investeringspotentieel van de corporaties. Een groot aantal steden vreest dat corporaties niet meer zullen investeren vanwege de gevolgen van de verhuurderheffing op hun investeringscapaciteit. Ook de onderzoeken die in een aantal steden naar de betaalbaarheid van de woningvoorraad zijn gedaan, een verontrustend beeld te zien; lokaal staan de betaalbaarheid en bereikbaarheid onder druk.



Gegarandeerde betaalbaarheid
Tegelijkertijd wordt op centraal niveau – in ieder geval theoretisch – berekend dat de betaalbaarheid gegarandeerd is en dat er eigenlijk voor corporaties geen aanleiding is om niet te investeren. Kortom, de geluiden spreken elkaar tegen en een eenduidig beeld ontbreekt.

Woonakkoord
Het woonakkoord en de verhuurderheffing zullen de komende jaren voor burgers en corporaties forse consequenties hebben. Daarnaast heeft ook de crisis gevolgen voor de koopkracht van de burgers en de financiële positie van corporaties.

Blijvende bereikbaarheid
Blijvende bereikbaarheid en betaalbaarheid van de woningvoorraad en goed functionerende corporaties die kunnen blijven investeren in de buurten en wijken zijn voor de G32 van groot belang. Daarom pleit de G32 er voor met alle betrokken partijen: BZK, VNG, Aedes, Woonbond, G 4 en G32 zo snel mogelijk een onafhankelijke monitor te laten ontwikkelen.
De G32 heeft de minister gevraagd hierin het voortouw te nemen

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Aantal koopwoningen van minder dan een ton verdubbeld
 VEH: Eigenwoningforfait moet bij lagere WOZ-waarde dalen, niet stijgen
 VEH: Eigenwoningforfait dit jaar bevriezen
 Woningtekort zal zijn verdubbeld in 2020
 
 
reacties
 
Louis  |   | 
24-02-2014
 | 
15:40 uur
In de betrokken partijen mis ik wel de huurders verenigingen.Ik zie alleen maar een nog grotere verhoging van het nu al beschamende tekort.Daarbij hoe kunnen corporatie goed functioneren als zij zelf (zeer)groot verdienende directies hebben en daarbij ook nog geplukt worden door een disfunctionerend kabinet. Die rustig de besluitvorming aan Europa over laat en niet aan Nederland. Dan toch maar weg uit de E.U.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10