zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers leven veiligheidsvoorschriften steeds beter na

6 januari 2014 - Een op de drie security managers zegt de beveiliging niet op orde te hebben. In grote organisaties (meer dan 250 medewerkers) ligt dit cijfer hoger: daar denkt de helft van de ondervraagden dat hun organisatie de beveiliging niet goed geregeld heeft.

Medewerkers blijken daarentegen de veiligheidsvoorschriften op de werkvloer steeds beter na te leven. Dat blijkt uit de Nationale Veiligheidsbarometer van Securitas. Zeventien procent van de ondervraagden beschouwt de eigen organisatie als onkwetsbaar als het gaat om beveiliging. Stijn Merkelbach, Business Developer bij Securitas: "Ondernemers en verantwoordelijken op het gebied van beveiliging zien vaak als geen ander de risico’s binnen hun organisatie. Toch moet er soms nog eerst een incident plaatsvinden, voordat daadwerkelijk actie wordt ondernomen. Zonde, want achteraf handelen is een stuk kostbaarder dan vooraf de juiste maatregelen treffen."



Merendeel werknemers leeft veiligheidsvoorschriften na
Uit het onderzoek blijkt dat werknemers zich in vergelijking met drie jaar geleden beter aan de geldende veiligheidsvoorschriften houden. Het overgrote deel van hen leeft de regels na, een stijging van tien procent vergeleken met 2010. Merkelbach: "In risicovolle sectoren zoals industrie en chemie legt men in toenemende mate de nadruk op het naleven van veiligheidsvoorschriften. Dit geldt niet altijd voor organisaties met minder zichtbare risico’s, terwijl de consequenties van een incident ook daar groot kunnen zijn. Alle organisaties doen er goed aan naast het inventariseren van de risico’s ook hun medewerkers volop te betrekken bij veiligheid in de organisatie. Zo weet iedereen wat er moet gebeuren als het misgaat."

Werknemers in Oost-Nederland voelen zich het veiligst
Ondanks dat respondenten hun organisatie als kwetsbaar ervaren, voelen zij zich over het algemeen wel veilig op de werkvloer. Het veiligheidsgevoel is zelfs licht gestegen ten opzichte van vorig jaar en is door het hele land gemiddeld een 8,4. In Oost-Nederland voelt men zich het veiligst met een gemiddeld cijfer van bijna een 9,0. In het noorden van het land is dit cijfer het laagst. Daar wordt het veiligheidsgevoel alsnog beoordeeld met een 8,0. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer grootste beveiligingsrisico
 Gezonde en veilige zakenreiziger is productieve medewerker
 Pestgedrag op de werkvloer; hoe gaat u er mee om?
 Veiligheid bij risicovolle bedrijven vraagt om meer daadkracht
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10