zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Job (22) wint CEO Challenge

22 oktober 2013 - De nieuwe CEO Stagiair van Welten heet Job Segeth en komt uit Gouda. Tijdens een intensief Challenge Weekend op de campus in Vessem wist deze 22-jarige student Small Business & Retail Management aan de Avans hogeschool de sollicitatiecommissie het meest te overtuigen. Hij volgt hiermee Ivo Hopmans op die in 2011 over de juiste competenties bleek te beschikken.

Zo’n 40 studenten arriveerden afgelopen vrijdag op de Welten Campus in Vessem. Zij wisten zich via een online opdracht te kwalificeren voor deelname aan de challenge. Door middel van twee stemrondes op zaterdag- en zondagochtend werden tien finalisten gekozen die nu sowieso een baangarantie van Welten op zak hebben. Na een lunch en een individueel gesprek met de sollicitatiecommissie maakte Cees Welten zondag iets na vier uur bekend dat Job ‘the job’ heeft.



Eigenheid
De commissie - die onder meer bestond uit Cees Welten en Ivo Hopmans – koos voor Job vanwege zijn eigenheid en onbevangenheid. Job past in de visie van Welten om ambitieuze mensen een kansrijke omgeving te bieden. "Job maakte dit weekend al een mooie ontwikkeling door en er zit veel meer groeipotentie in deze jongen," vertelt Welten. "Ik hoop en verwacht dat wij veel van elkaar leren." 

Overdonderd
De stage van Job vangt aan in januari. Vanaf dat moment is hij deelgenoot van alle vergaderingen en besprekingen van de CEO. Job was na de bekendmaking compleet overdonderd. "Er gebeurt zoveel in één weekend. Je zit vol adrenaline en ik wilde steeds het beste uit mezelf halen. Er gaat zoveel door je hoofd… ik kan het echt nog niet geloven."

Verrassingsbezoek
Gedurende het weekend werden uitdagende opdrachten afgewisseld met diverse workshops. Hoewel de challenge erg veel van de studenten vroeg, was hun energie en gedrevenheid continu merkbaar. Zelfs toen ze zondag na een vroege wandeling tijdens het ontbijt verrast werden met een bezoek van Sipke Jan Bousema en Trudy Feijen. Voor de camera kregen de potentiële CEO’s lastige vragen voorgelegd door de communicatie-experts. Er volgden een confrontatie met de gemaakte beelden en een uitermate inspirerende workshop.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CEO-stage op herhaling
 Twintigjarige student aan de top bij Welten
 HBO-student? Win een stage als CEO
 Hays geeft jong talent contract bij minder bekende bedrijven
 
 
reacties
 
Sjoerd  |   | 
22-10-2013
 | 
20:31 uur
super leuk initiatief!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10