zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slechte werk-privé balans verjaagt toppers

17 oktober 2013 - Bijna een kwart van de CFO’s (23 procent) verwacht de salarissen van medewerkers te verhogen in het komende jaar. Om een aantrekkelijke werkgever te blijven, is het echter voor bedrijven belangrijk verschillende onderdelen van de beloning goed op orde te hebben. Veel werknemers hechten waarde aan een goede balans tussen werk en privé, zo blijkt uit de Financiële Salarisgids van Robert Half.

Flexibele werkuren zijn momenteel een van de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarden. Een jaar geleden werd er nog voorkeur gegeven aan een auto van de zaak of een laptop en smartphone.


"Medewerkers zijn in de laatste jaren meer prioriteit gaan geven aan een goede balans tussen werk en privé," licht Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland, toe. "De ervaring leert dat een betere werk-privé verdeling, na betere carrierekansen, de belangrijkste reden is dat financiële professionals van baan veranderen. Bedrijven moeten zich daarvan bewust zijn en kijken hoe zij hierop kunnen inspelen om geschikte medewerkers aan te trekken en het eigen personeel te behouden. Anders lopen zij het risico dat potentiële en huidige medewerkers voor een aanbod van een ander bedrijf kiezen."

Specifieke financiële functies zijn moeilijk te vullen
Voor een overgrote meerderheid (78 procent) van CFO’s en financieel directeuren is het een uitdaging om goede financiële professionals te vinden, bijvoorbeeld op het gebied van financial controlling, financial/business analysis en interne audit. Hierbij is er een duidelijk verschil tussen het MKB en grootbedrijven: bij grotere bedrijven is er vaak behoefte aan senior professionals met meer gespecialiseerde ervaring, waar in het MKB behoefte is aan goede allrounders.
"Vooral bij functies die lastig te vervullen zijn, moet zorgvuldigheid hand in hand gaan met snelheid," vertelt Stephan Renken. "Vanwege het onzekere en veranderlijke economische klimaat zijn bedrijven op zoek naar flexibele oplossingen; ze zoeken kandidaten die onmiddelijk kunnen bijdragen aan de doelstellingen. We zien een trend waarin bedrijven steeds vaker tijdelijke medewerkers inhuren om hen te helpen in drukke periodes of omdat zij specifieke kennis hebben die er op dat moment niet in huis is. "

Steeds strengere eisen aan financiële professionals
De jaarlijkse Financiële Salarisgids van Robert Half biedt een uitgebreid overzicht van de salarissen van financiële professionals en daarnaast inzichten in beloning en trends op de arbeidsmarkt voor finance- en accountingprofessionals. Belangrijke trends in de sector zijn internationalisering, aanscherping van de regelgeving en digitalisering/ automatisering. Als het gaat om gevraagde kennis, vaardigheden of eigenschappen van financiële professionals, noemt een derde (33 procent) van de CFO’s en financieel directeuren teambuilding en samenwerken met collega’s. Als kandidaten kunnen aantonen dat ze over deze vaardigheden beschikken, hebben zij in het selectieproces een voorsprong.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ontevredenheid werk-privé balans stijgt
 Balans werk-privé compleet zoek voor veel Nederlanders
 Betere balans tussen werk en privé is goed voor de winst
 Slechte werk-privé balans wijst op onderliggende ontevredenheid
 
 
reacties
 
Eelco L  |   | 
17-10-2013
 | 
14:08 uur
De opkomende populariteit van thuiswerken heeft hier waarschijnlijk ook een negatieve invloed op. Werknemers die vaak thuis werken, zien op deze manier hun prive omgeving al snel als hun tweede werkplek. Hier moet dus voor gewaakt worden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10