zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Klijnsma wil ook mensen met psychische problemen perspectief op werk bieden

15 oktober 2013 - Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft donderdag 10 oktober het startschot gegeven voor het project MMMensen met Mogelijkheden. 21 beroepsverenigingen gaan daarin samenwerken om mensen met een psychische beperking aan het werk te krijgen en te houden. Het project is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA) en de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG).

"Mensen met psychische aandoeningen hebben het moeilijk op de arbeidsmarkt. Nog moeilijker dan degenen met een fysieke of verstandelijke beperking," stelt Jetta Klijnsma. "Aan mij kun je zien wat ik mankeer en wat voor aanpassingen ik nodig heb om aan het werk te kunnen. Bij psychische klachten ligt dat een stuk ingewikkelder." Volgens de staatssecretaris is het hierdoor voor zowel werkgevers, bemiddelaars als patiënten lastig om de weg naar regulier, betaald werk te vinden. Terwijl betaald werk - zo blijkt uit onderzoek en de praktijk - een belangrijke bijdrage kan leveren aan het herstel en welbevinden van de patiënt. "Daarom vind ik het zo de moeite waard om dit initiatief goede ruggensteun te geven. Geef mij en mijn collega Martin van Rijn aan wat u nodig heeft om deze mensen op de juiste plek te krijgen. Dan weet ik wat ik te regelen heb."



Niet op de lange baan
Concreet denkt de staatssecretaris niet alleen aan een goede inbedding in de nieuwe participatiewet, maar vooral ook aan communicatie en gesprekken met werkgevers. "We hebben afgesproken dat werkgevers 125.000 plaatsen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het kan niet zo zijn dat die alleen naar lichamelijk en verstandelijk beperkten gaan en dat mensen met een psychische aandoening op de lange baan worden geschoven. Ik zal dus goed beklemtonen dat deze doelgroep aan bod komt. Onbekend maakt onbemind, we moeten werkgevers laten zien dat het niet eng of spannend is om iemand met een psychische aandoening in dienst te nemen."

Juiste begeleiding
Uiteraard kan dit niet zonder juiste begeleiding. En daarvoor steunt het ministerie van SZW MMMensen met Mogelijkheden. 21 beroepsgroepen maken zich in dit project hard voor een cultuuromslag door te luisteren naar verhalen van ervaringsdeskundigen en werkgevers en daarvan te leren. Het project moet resulteren in betere samenwerking tussen de verschillende hulpverlenende en faciliterende disciplines en een format voor gezamenlijke nascholing. Deze nascholing is bedoeld om het handelen meer te richten op mogelijkheden dan op beperkingen, op zelfregie van de patiënt en het faciliteren van de werkgever. Verder zal er een handreiking worden opgesteld met effectieve methoden en succesfactoren.
De gekozen aanpak - luisteren naar ervaringsdeskundigen en werkgevers – is in het recente verleden succesvol gebleken. In het eerste MMMensen met Mogelijkheden-project stonden Wajong’ers centraal. De interdisciplinaire samenwerking hier, heeft geleid tot meer begrip voor en betere (re)integratie van jonggehandicapten.

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Voorkom dat uw hardwerkers doodwerkers worden
 Toename stress door hogere werkdruk
 Crisis werkt psychisch verzuim in de hand
 Crisis leidt tot burnout
 
 
reacties
 
sam  |   | 
15-10-2013
 | 
18:10 uur
Graag ook bedrijven aangeven dat 50 plussers willen en kunnen werken. Zelf heb ik artritis in de nek wervel maar ik geef niet op. Wij hebben dezelfde rechten als iedereen heeft. Niet alleen de rijken! Wij hebben ook het recht van ons leven te kunnen genieten. Vanaf mijn 15de gewerkt en dan heb je volgens bedrijven en regering opeens afgedaan als 50 bent?, Onzin!
Paul Walraven  |   | 
15-10-2013
 | 
18:28 uur
Niets mis met plan van Klijnsma, vraag me alleen af of we überhaupt iets bereiken met al deze acties: 10000 jongeren aan een baan helpen, 22400 50plussers middels een actie aan een baan helpen,SROI projecten etc.
Plannen zijn mooi maar hoe gaat het in de praktijk er echt aan toe. Is er al eens onderzocht of dit soort plannen ook daadwerkelijk op lange termijn iets oplevert. Politiek heeft meer aandacht voor uitbuiting van de Polen en Portugezen bij het A2 project in Maastricht ,daar worden op zeer korte termijn direct maatregelen genomen om een onderzoek te starten.
Dennis Verboom  |   | 
24-10-2013
 | 
07:15 uur
Hoe kan je aan tonen dat je dat hebt psychische problemen. Zodat werkgevers weer een zak met subsidie krijgen want hier draait het om en niet om je in dienst te nemen en het belangrijkste in dienst te houden want dat mij ervaring is anders en nog wel bij een gemeente overheids instelling!!!
want er worden 60000 mensen die in de wajong zitten herkeurt leest afgekeurd voor de wajong. welke status krijgen die gesubsidieerd personeel ?
Er vallen nog steeds mensen tussen wal en schip
maria  |   | 
27-10-2013
 | 
16:12 uur
IK BEN DIEGENE DIE OOK DOOR PSYCHISCHE PROBLEMEN STEEDS NAAST HET NET VIST.
jetta kleinsma fijn dat je dit zegt alleen komt er wat van! dit hoop ik al jaren
Louis de Wit  |   | 
29-10-2013
 | 
12:08 uur
Kleinsma roept erg veel maar doet vaak het tegenovergestelde typische Partij van de Arbeid.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10