zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CEO-stage op herhaling

19 augustus 2013 - Net als in 2011 gaan 40 ambitieuze HBO/HBO+ studenten ook dit jaar met elkaar de strijd aan voor die ene, unieke stageplaats. In oktober vindt een Challenge Weekend plaats op de Welten Campus. Gedurende dit weekend worden de studenten tijdens workshops en teamopdrachten beoordeeld op diverse competenties waaraan een CEO volgens Welten moet voldoen. Wie daar het best in slaagt wordt de nieuwe CEO stagiair(e) van Cees Welten.

Herhaling van het Challenge Weekend en de daaropvolgende CEO-stage is voor Welten een logische keuze. Het sluit perfect aan bij de ambitie om bij te dragen aan de ontwikkeling van talentvolle mensen in de financiële dienstverlening. Bovendien zijn de vorige challenge en stage erg succesvol gebleken.


Succesvol was het zeker ook voor de toen twintigjarige student Real Estate & Facility Management, Ivo Hopmans. Na een enerverend en inspirerend weekend bleek Ivo te beschikken over de juiste competenties en was hij bovendien in staat zijn zienswijze op een pakkende manier te presenteren. Toch was hij niet de enige winnaar. Ook de overige deelnemende studenten waren een mooie ervaring rijker en hadden daarnaast veel waardevolle kennis opgedaan. Een aantal deelnemers is inmiddels werkzaam bij Welten.

Deze lessen staan niet in een boek
Tijdens zijn stage was Ivo aanwezig bij alle afspraken van Cees Welten en werd zodoende actief betrokken bij vergaderingen, beslissingen en ontmoetingen met vooraanstaande beleidsmakers. "Eerst moest ik aftasten in hoeverre ik kon participeren in een gesprek," vertelt Ivo na afloop van zijn stage. "Al snel bleek het echter juist de bedoeling dat ik gesprekspartner was en niet alleen toehoorder. De manier waarop Cees mij begeleidde maakte de stage tot zo’n succes. De lessen die ik in deze periode heb geleerd staan niet in een boek en zijn voor mij erg waardevol voor mijn verdere ontwikkeling." Ook voor Cees Welten pakte de stage erg positief uit. "Het is heel verhelderend als een talentvolle jongere alles met een frisse blik benadert. Ik heb er persoonlijk veel van geleerd en hij van mij." Inmiddels is Ivo werkzaam bij Welten Opleiding & Organisatieontwikkeling.

Succes overtreffen
Na deze mooie ervaringen kan het lastig zijn het succes te overtreffen. Projectleider Erik Broeder is daar niet zo bang voor. "Dit kunnen we zeker overtreffen. We hebben erg veel waardevolle feedback ontvangen na afloop van het Challenge Weekend. Hierdoor kunnen we nog meer toevoegen om de studenten zoveel mogelijk nuttige bagage mee te geven voor de toekomst."

Inschrijving gestart
Het Challenge Weekend vindt plaats op de Welten Campus in Vessem van 18 t/m 20 oktober. Inschrijving is met ingang van heden mogelijk via www.halfjaarceo.nl. Op deze site kunnen studenten ook terecht voor uitgebreide informatie over zowel de challenge als de stage.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Twintigjarige student aan de top bij Welten
 HBO-student? Win een stage als CEO
 CEO moet actief zijn op social media
 Nieuwe Leiders zijn visionairs
 
 
reacties
 
financiele administratie  |   | 
10-03-2014
 | 
13:28 uur
Geweldige uitdaging lijkt me dit! Dit is ook precies de reden waarom ik zo'n grote voorstander van praktijkervaring ben. Van teveel in de boeken zitten wordt je op een gegeven moment ook niet veel wijzer. Met een ervaring als deze doe je in enkele weken meer kennis op dan dat je in 3 jaar leert op een HBO studie.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10