zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Opleidingsprogramma's vervangen bonussen

31 juli 2013 - Door strenge EU-regelgeving is de financiële sector uitgeweken naar het aanbieden van uitgebreide opleidingstrajecten in plaats van bonussen, zo blijkt uit onderzoek van adviesorganisatie Mercer.

Banken en verzekeraars worden door nieuwe wetgeving beperkt in het uitkeren van bonussen. Hierdoor is het voor Europese banken en verzekeraars zeer lastig om bestuurderstalenten van buiten de regio aan te trekken, simpelweg omdat de beloning niet in verhouding staat tot de rest van de wereld. Van de onderzochte bedrijven geeft 76 procent aan dat het verschil in regelgeving zorgt voor een ‘un-level playing field’ als het aankomt op het aantrekken van de juiste mensen. Slechts 22 procent denkt zijn concurrentiepositie op de arbeidsmarkt juist te kunnen verbeteren.



Softe beloning
De grootste impact van de regelgeving zal volgend jaar van kracht zijn. Zo lang de regels nog niet gelden, proberen bedrijven daarop te anticiperen door het basissalaris en de toelagen van bestuurders te verhogen. Maar om ook de volgende jaren getalenteerde young professionals te strikken, wijken branches nu uit naar zogenaamde 'zachte' arbeidsvoorwaarden.

Bedrijven veranderen onder meer hun bonussystemen, door de wachtperiode te verhogen voor het uitbetalen van uitgestelde beloning of vervangen korte termijn bonussen voor de lange termijn variant.

Maar overduidelijk het grootste deel van de bedrijven (70 procent) verschuift de focus van bonussen naar flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en carrièreontwikkeling." Jan-Simon Rotgans van Mercer: "Het aannemen van nieuwe ervaren talenten wordt door de salarisstijgingen en hoge bedragen in uitgestelde of langere termijn beloning onderhand onbetaalbaar, waardoor banken zich steeds meer gaan richten op de ontwikkeling van bestaande werknemers."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemers houden vast aan bonus tijdens crisis
 Werknemers willen liever kerstpakket dan geldbonus
 Europese bonuswetgeving werkt averechts
 Bonussen ingezet om personeel binnen de poort te houden na fusie
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
31-07-2013
 | 
07:46 uur
Ben zeker geen voorstander van bonussen, maar oneerlijke concurrentie in zo'n competitieve markt zie ik liever ook niet.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10