zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips om promotie te maken voor thuiswerkers

21 juni 2013 - Wie productiever is dan zijn collega’s heeft de meeste kans op promotie. Toch? Niet per se! Uit onderzoek van de Stanford University blijkt dat mensen die thuis werken dan wel dertien procent productiever zijn maar tegelijkertijd 50 procent minder kans op een promotie maken. Zichtbaarheid telt dus wel degelijk! Iets om over na te denken nu steeds meer mensen tenminste eens per week thuis werken.

Voor wie het gemak van thuis werken sowieso wint van een dag kantoorpolitiek heeft geen probleem, maar wat als u toch aast op die hogere functie? Vijf tips:



1. Communiceer continu (en proactief) met uw baas en collega’s
Dit wil niet zeggen dat u zich claimerig en/of bemoeizuchtig op moet stellen, maar het voordeel dat uw collega die wel op kantoor is heeft is de mogelijkheid om tussen het werken door even over ditjes en datjes te praten. Zo worden ze opgemerkt en gewaardeerd. Bewerkstellig dit ook vanuit huis door ‘aanwezig’ te zijn en regelmatig van u te laten horen. 

2. Laat weten dat u hogerop wilt
Veel mensen werken graag vanuit huis vanwege het gemak. Pas er echter voor op dat uw werkgever ervan uitgaat dat u gemak boven uw carrière stelt. Maak dus tijdens uw gesprekken met uw baas goed duidelijk dat u wel degelijk ambitieus bent en bepaalde doelen nastreeft.

3. Wees zichtbaar
Uw baas heeft het druk en vaak is het ‘uit het oog, uit het hart’. Dring u niet op maar wees wel zichtbaar tijdens vergaderingen, meldt u aan voor nieuwe taken en projecten, en communiceer doorlopend met uw collega’s. Mensen praten nu eenmaal over elkaar en positieve opmerkingen over u en uw kunnen komen vanzelf bij de juiste oren terecht.

4. Houd de hele organisatie in de gaten, niet alleen uw afdeling
Een van de voordelen van thuis werken is dat u niet afgeleid wordt door geroddel en geklets. Op deze manier mist u echter ook veel informatie over vrijkomende vacatures, ophanden zijnde reorganisaties en andere kansen om hogerop te komen. Wilt u meer kansen binnen de organisatie, dan moet u allereerst weten wat er speelt. Lees de bedrijfsblog, volg de organisatie op twitter en deel uw mening op fora.

5. Wees bereid op kantoor te werken indien nodig
Vaak betekent een andere functie ook een andere manier van werken. Bent u bereid vaker heen en weer te reizen in ruil voor meer geld en een betere functie? Zeker weten? Wees eerlijk tegen uzelf en uw leidinggevende.


Bron: Management Issues
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips voor thuiswerkende ouders (van hun kinderen)
 Thuiswerker loopt promotie mis
 Thuiswerker wil niet gestoord worden
 Het Nieuwe Werken, het nieuwe leidinggeven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10