zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

WiFi en BYOD gaan toekomst mobiele medewerkers beďnvloeden

10 juni 2013 - iPass publiceerde vorige week haar driemaandelijkse rapport over mobiele medewerkers. Daarin wordt een verband gelegd tussen het Bring Your Own Device (BYOD)-beleid, smartphone gebruik en de medewerkerproductiviteit, per regio. Het rapport toont aan dat mobiele medewerkers hun connectiviteit gebruiken om productiever en langer te kunnen werken.

Er blijkt tevens uit dat het meeste werk via WiFi-verbindingen wordt verricht. Dit is een opmerkelijk consequente conclusie in het veertiende driemaandelijkse iPass Rapport. Echter, slechte connectiviteit, dure WiFi-verbindingen en een overdreven streng BYOD-beleid belemmeren deze ontwikkeling nog steeds. 



Regionale verschillen

Het iPass rapport onthult een interessante correlatie tussen de gewerkte uren en BYOD, met regionale verschillen daarin. In Noord-Amerika werken ze gemiddeld meer uren (50) per week dan de collega's in Zuidoost-Azië (48) en Europa (47). Meer dan de helft (51 procent) van alle mobiel werkende mensen werkt 50 uur of meer per week en 16 procent werkt 60 uur of meer per week. Het blijkt dat Noord-Amerikanen niet alleen meer werken dan andere mobiele werknemers, maar dat zij hun smartphones als een belangrijk hulpmiddel voor de productiviteit zien (volgens het Q4 2012 iPass Mobile Workforce rapport). BYOD-beleid kan bijdragen aan verhoging van de productiviteit, omdat het werknemers keuzevrijheid geeft, zodat ze kunnen werken waar en wanneer ze maar willen. 

BYOD-beleid

Omdat het belang van BYOD voor mobiele medewerkers wordt benadrukt, maken inmiddels 70 procent van alle mobiele medewerkers gebruik van het BYOD-beleid binnen hun bedrijf. Van alle respondenten, werken Noord-Amerikanen het meest bij bedrijven die BYOD toestaan. Dit beleid is zo belangrijk aan het worden, dat 35 procent van alle respondenten zegt dat het BYOD-beleid van een bedrijf hun keuzes over het dienstverband kunnen gaan beïnvloeden. "Het wordt steeds duidelijker dat innovatieve IT-afdelingen de productiviteit van medewerkers flink kunnen verbeteren door ze te voorzien van smartphones, tablets en connectiviteit tijdens het reizen, of tijdens het werken op afstand," zegt Evan Kaplan, CEO van iPass. "Hoewel BYOD en WiFi niet overal beschikbaar zijn, toont dit onderzoek aan dat mobiele werknemers toegang willen tot betrouwbare en rendabele verbindingen waar en wanneer ze moeten werken."
Werken via WiFi-hotspot
De meeste mobiele mensen besteden het grootste deel van hun werkdagen binnen het bereik van een WiFi-hotspot. Zo'n 41 procent van de respondenten zei dat het ontbreken van een draadloze verbinding hen gedurende minstens tien procent van de werkdag minder productief maakt. Dat komt neer op zo'n 251 verloren uren per jaar, ofwel meer dan een maand aan verloren productiviteit, per jaar per werknemer. Het productiviteitsverlies is waarschijnlijk nog hoger, met achttien procent van de mobiele medewerkers die zeggen dat ze minstens 25 procent van hun dag niet productief kunnen zijn door het ontbreken van WiFi. Een meerderheid van de respondenten voelt zich 'productiever' in plaats van 'minder productief' wanneer zij vanuit huis of vanuit andere locaties op afstand werken. 

Mobiele bevindingen
Andere belangrijke feiten uit het Q2 2013 iPass Global Mobile Workforce rapport zijn:
• 59 procent van de mobiele medewerkers heeft ruim vijftien euro betaald voor eenmalig gebruik van WiFi. 24procent van hen zelfs meer dan 23 euro.
• 70 procent van de mobiele werknemers krijgt toestemming om hun persoonlijke mobiele apparaten te gebruiken voor het werk (BYOD). Noord-Amerikaanse werknemers werken het liefst voor een bedrijf met een BYOD-beleid, gevolgd door Zuidoost-Aziatische werknemers en Europese werknemers. Van alle respondenten die volgens BYOD werken, zei de meerderheid dat ze WiFi-kosten voor hun persoonlijke mobiele apparaten declareren, of zouden declareren.
• Mobiele mensen werken op verschillende locaties. De meest waarschijnlijke zijn hun huis of een flexkantoor. 75 procent van hen werkt ook op afstand vanuit hotels, 40 procent geeft aan vanuit vliegtuigen en koffiehuizen te werken, 29 procent werkt ook in het openbaar vervoer, zoals treinen, bussen en metro’s.
• Bijna drie van de vier (71 procent) respondenten onderzoekt de beschikbaarheid van WiFi-hotspots alvorens te reizen. Vooral in Zuidoost-Azië, gevolgd door de Europese en Noord-Amerikaanse werknemers.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Synchronisatie moeilijker door iPad en iPhone
 Vijf BYOD-tips voor extra veiligheid
 BYO is geen keuze
 Eén op de drie Europese organisaties weigert BYOD te implementeren
 
 
reacties
 
Patty de Jong, Xerox  |   | 
17-06-2013
 | 
11:38 uur
Interessant onderzoek naar mobiele werkers. Wat ik in dit verhaal alleen nog mis is de ontwikkeling van mobile print, die ook een hele grote rol speelt bij de productiviteit van mobiele werkers. Ja, we raken er aan gewend steeds meer te lezen vanaf tablets en smartphones, maar áls je dan iets wilt printen, dan moet dat in principe ook altijd en overal kunnen. Diverse leveranciers zijn op dit moment bezig met de (door)ontwikkeling van verschillende services, oplossingen en apps, om zo het leven van de mobiele werker eenvoudiger te maken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10