zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf redenen om over te stappen op een Converged Data Center Infrastructure

30 mei 2013 - Zowel integratie van de IT-infrastructuur als minder beheertaken en -kosten staan met stip op de agenda van veel organisaties. Met de talrijke nieuwe technologieën van vandaag de dag, die beter aansluiten bij de businessbehoeften, komen organisaties erachter dat hun IT-systeem niet meer voldoet.

Beheerkosten van een gefragmenteerde infrastructuur rijzen de pan uit en elk bedrijf wil kosten terugdringen. Daarnaast kan de beheertijd wel tot 80 procent van de tijd in beslag nemen. Dit vraagt om een nieuwe aanpak: een geïntegreerde infrastructuuroplossing. Proact beschrijft vijf redenen om over te stappen naar een Converged Data Center Infrastructure.



1. Beheer van fysieke en virtuele omgevingen op één dashboard: een geïntegreerde stack zorgt voor beheer van fysieke en virtuele omgevingen via één interface. Dit scheelt de IT-afdeling een hoop heen-en-weer gependel tussen schermen en bevordert de productiviteit aanzienlijk. Daarnaast is de foutgevoeligheid aanzienlijk kleiner doordat één dashboard rust en overzicht biedt. 

2. Snel inzetbaar: binnen een Converged Data Center Infrastructure worden verschillende onderdelen van de infrastructuur gecombineerd, zowel hard- als software. Voordeel is dat u het snel kunt inzetten doordat er gebruik gemaakt wordt van een bewezen oplossing waarvoor het design al is gemaakt. Hier wordt een geautomatiseerde managementlaag overheen gelegd, waarmee deze verschillende technologieën uniform aangestuurd kunnen worden. 

3. Kosten en risico verlagen: de automatisering die een Converged Data Center Infrastructure met zich meebrengt, en het duidelijke inzicht van de verschillende onderdelen – ook orkestratie genoemd – verlagen risico’s en kosten. Zo zakken de beheer- en licentiekosten aanzienlijk en is de kans op bijvoorbeeld een beveiligingslek veel kleiner, omdat ook de beveiliging proactief en geautomatiseerd is. 

4. Beheertijd terugdringen: IT-afdelingen hoeven maar één infrastructuur vanaf een centrale interface te beheren, waardoor de totale beheertijd terug te brengen is tot slechts twintig procent van alle beschikbare uren. De andere 80 procent is in te zetten voor innovatie, nieuwe diensten en ondersteuning van de business via service level agreements (SLA’s). 

5. Voordeel ten opzichte van de concurrentie: doordat de IT-afdeling zich tachtig procent van de tijd kan inzetten voor innovatieve zaken, heeft een bedrijf de mogelijkheid hiermee zijn voordeel te doen en zo producten/diensten te ontwikkelen, waarmee ze de concurrentie te slim af zijn. Snellere time-to-market is mogelijk doordat er geen design- en sizing-tijd meer nodig is. 

Uitdaging
"Het overstappen naar een Converged Data Center Infrastructure kan een uitdaging zijn voor organisaties, maar dit weegt niet op tegen de voordelen die hiermee behaald kunnen worden," zegt Ties Beekhuis, CTO van Proact Benelux. "Zo blijkt uit onderzoek van Forrester dat de inzet van een Converged Data Center Infrastructure de time-to-market kan versnellen, er aanzienlijk bespaard kan worden op stroom en koeling, en dat de totale investering gemiddeld in negen maanden terugverdiend kan worden. Verder blijkt uit het onderzoek dat de inzet van deze vorm van Infrastructuur bij verschillende organisaties na gemiddeld drie jaar een ROI opleverde van 120 procent."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘Intelligente kaarten onmisbaar bij Big Data’
 Data Driven Marketing essentieel voor zakelijk succes
 Datakwaliteit financiële instellingen ondermaats
 Vijf grote informaticathema’s voor de komende maanden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10