zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Eenmalige' crisisheffing blijft ook in 2014

11 maart 2013 - De pseudo-eindheffing over hogere inkomens in 2012 is toch niet eenmalig. In het meest recente bezuinigingspakket (aanvullende maatregelen) staat namelijk dat de crisisheffing ook in 2014 (over lonen van 150.000 euro en meer) geldt.

De in 2013 geïntroduceerde werkgeversheffing voor hoge inkomens wordt dus in 2014 gecontinueerd. Een ‘zure’ maatregel, want er werd nadrukkelijk gesteld dat het om een eenmalige maatregel ging.



Bezwaar
Nu deze nieuwe crisisheffing voor 2014 ook per 1 maart 2013 (net als vorig jaar) is aangekondigd, wordt de vraag of de terugwerkende kracht van deze regeling toegestaan is nog meer van belang. Gezien deze discussie wordt aangeraden om bezwaar aan te tekenen tegen de verschuldigdheid van de crisisheffing over 2012 per 31 maart 2013.

Vestigingsklimaat
Het kabinet koos voor de ‘eenmalige’ werkgeversheffing en niet voor een generieke heffing in de vorm van een verhoging van het toptarief van 52 procent met een extra schijf vanaf € 150.000. De reden is de consequenties daarvan voor het vestigingsklimaat in Nederland te vermijden.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payrolling Works  |   | 
11-03-2013
 | 
10:26 uur
Als je kijkt dat modaal gezien mensen tussen de vijfentwintig duizend en vijfendertigduizend euro per jaar verdient, vond ik dit geen slecht plan. Zure is dat de belofte was dat het eenmalig was, wat nu blijkt van niet en dat kan je als overheid niet maken.


Dat de financieringstekort niet meer dan 3 procent mag zijn, ben ik het mee eens. Alleen deze regel/wet is opgesteld VOOR de crisis. Ik ben van mening dat als deze regel versoepeld wordt tijdens de crisis, en dat Nederland zich niet zo hoeft vast te klampen aan deze regel, dat we sneller uit de crisis komen omdat er niet meer zo zwaar bezuinigd hoeft te worden en het geld niet meer bij de burgers wordt 'ontnomen/weggepakt'.


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10