zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Investeringen in e-commerce zorgen voor selectieve krapte arbeidsmarkt

1 maart 2013 - 75 procent van de Nederlandse organisaties investeert in e-commerce. Dit blijkt uit onderzoek dat RAVE-cruitment heeft verricht onder 175 IT managers. Het onderzoek geeft verder aan dat meer dan de helft van de organisaties meer geld uitgeeft aan e-commerce dan vorig jaar. "In een recessie is dit dus een markt die wel flink groeit," zegt Gijs Notté, CEO van RAVE-cruitment.


De totale online omzet zal de komende jaren gemiddeld met twaalf procent groeien. Maar liefst 75 procent van alle organisaties investeert daarom in nieuwe ecommerce-technologie. 



Webapplicaties

Het onderzoek geeft aan dat in 80 procent van de investeringen gewerkt wordt aan het verbeteren en vernieuwen van de webapplicaties. Meer dan helft van de IT managers kiest hierbij voor Cloud oplossingen. Ruim 70 procent van de ondervraagde IT managers geeft ook aan gebruik te maken van PHP als scripttaal ten behoeve van de ontwikkeling van deze webapplicaties. Meer dan de helft van de managers verwacht hierbij moeilijkheden te krijgen met het aantrekken van de juiste IT-ers.
Notté: "Er zit een duidelijk verband tussen de investeringen in e-commerce en de vraag naar PHP developers. Het was al lastig om deze specialisten op de Nederlandse arbeidsmarkt te vinden en dat tekort zal in de toekomst alleen maar toenemen." Een snelle inventarisatie leert dat het aantal initiatieven, gericht op de werving van deze doelgroep, de laatste jaren explosief is gestegen. Denk hierbij aan online communities, gespecialiseerde vacaturesites, Werving & Selectie bureaus en zelfs omscholingscursussen met baangarantie. 

Buitenland

Ook de vraag naar buitenlandse PHP developers ziet Notté toenemen. "De meeste initiatieven zijn toch veelal gericht op de bestaande populatie en die is niet toereikend. Vandaar dat deze oplossing in toenemende mate wordt gezocht." 

Structureel probleem

Het zijn tijden waarin bedrijven als CapGemini en Atos Origin moeten reorganiseren en om loonoffers vragen. Het aantal werkeloze IT professionals is in 2012 met twintig procent gestegen. Dan is het pijnlijk om te constateren dat wij in Nederland een tekort aan expertise hebben, juist daar waar de groei zit. "Mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is echter een structureel probleem binnen ICT," besluit Notté.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Directies beslissen steeds vaker weer zélf over ICT'
 Werknemer noemt ICT-middelen werkgever verouderd
 Steeds meer vacatures in de ICT-branche
 Tegenstellingen krapte arbeidsmarkt groter
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10