zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Infrastructure-as-a-Service versnelt groei cloud computing

28 februari 2013 - Doordat steeds meer enterprise ondernemingen publieke cloud-diensten afnemen, stijgt ook het investeringsniveau dat wordt besteed aan infrastructuurgerelateerde diensten zoals Infrastructure-as-a-Service (IaaS).  Momenteel ligt de prioriteit van veel enterprise ondernemingen bij de integratie van het bestaande systeemlandschap met cloud platformen, zodat ook in de toekomst geprofiteerd kan blijven worden van de jarenlang vergaarde informatie en kennis.

Dit constateert Uniserver. "Het ontsluiten van het bestaande systeemlandschap, van ERP- tot CRM-systemen, met en het migreren naar cloud-gebaseerde platformen blijft de komende jaren één van de belangrijkste focusgebieden voor enterprise ondernemingen," aldus Hugo van Diepen, algemeen directeur van Uniserver. Van Diepen baseert zijn verwachting op gesprekken met resellers en verschillende enterprise ondernemingen.



De cloud-markt in cijfers
De woorden van Van Diepen zijn in lijn met de voorspellingen uit het laatste rapport van Gartner over de adoptie van public cloud computing (Forecast Overview: Public Cloud Services, Worldwide, 2011-2016, 4Q12). De belangrijkste conclusies uit dit rapport luiden:
- De wereldwijde uitgaven aan publieke cloud-diensten zullen naar verwachting 18,6 procent groeien in 2013 tot 110,3 biljoen dollar, met van 2011 tot 2016 een samengestelde jaarlijkse groei (Compound Annual Growth Rate, CAGR) van 17,7 procent. De totale markt van cloud-diensten gaat naar verwachting groeien van 76,9 biljoen dollar in 2010 tot 210 biljoen dollar in 2016.
- Gartner voorspelt dat Infrastructure-as-a-Service (IaaS) tot 2016 een CAGR zal kennen van 41,3 procent. Hiermee is IaaS de sterkste stijger binnen de markt van cloud computing.
- Voor Platform-as-a-Service (PaaS) voorziet Gartner een CAGR van 27,7 procent tot 2016, met voor cloud management en security-diensten een CAGR van 26,7 procent over dezelfde periode.
- De CAGR van de Software-as-a-Service-markt (SaaS) is volgens Gartner 19,5 procent. Hiermee is de groei 0,4 procent lager dan dat Gartner in zijn vorige rapport voorspelde.
- Binnen de SaaS-markt blijft CRM het grootste aandeel voor zijn rekening nemen. Gartner voorspelt een groei van vijf biljoen dollar in 2012 tot negentien biljoen dollar in 2016. Dit zou een CAGR betekenen van 16,3 procent.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips om op cloud-uitdagingen in te spelen
 Cloud herdefinieert rol CIO
 Tien voorspellingen voor de IT-markt in 2013
 Vijf grote informaticathema’s voor de komende maanden
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10