zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hays geeft jong talent contract bij minder bekende bedrijven

28 februari 2013 - Hays start met een speciaal project voor het aantrekken van jong talent bij minder bekende bedrijven. Vooral bij bedrijven in de agri- en foodsector is er een enorme vraag naar jong talent. Het nieuwe programma, een kruising tussen een stageperiode en traineeship, biedt jong talent de kans om in één jaar bij vier bedrijven te starten. Hiervoor krijgen ze een contract van een of twee jaar bij Hays.

Door de optredende vergrijzing (Nederland staat in de top 25 van meest vergrijsde landen) is het belangrijk voor bedrijven om nu al een plaats te creëren voor jong talent. Juist in de agri- en foodsector wordt er gezocht naar het juiste talent maar is het moeilijk om de jonge hoopopgeleiden binnen te halen. Een gedetailleerde selectie van kandidaten in combinatie met speciaal geselecteerde bedrijven binnen dezelfde sector zal zorgen dat starters de mooie kanten van minder bekende bedrijven zullen zien. 



Grote merken
Het initiatief, in samenwerking met branche-organisatie Food & Feed , biedt net afgestuurde hoogopgeleiden een kans om vier keer drie maanden bij verschillende bedrijven binnen de betreffende sector te werken. "Met dit initiatief hoopt Hays bedrijven te helpen die moeite hebben met het vinden van het juiste talent voor de organisatie. Veel jongeren kiezen automatisch voor de grote merken die ze kennen maar missen hierdoor het mooie bedrijf om de hoek," aldus Judith Peeters, regionaal directeur bij Hays werving & selectie. De starters krijgen allemaal een actieve begeleiding door middel van terugkomdagen, lezingen en bedrijfslunches. Na een jaar van intensieve voorbereiding, kunnen ze in overleg kiezen tussen één van de vier bedrijven.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Young professional groeit zelden door binnen bedrijf
 Bedrijven hebben talent niet in kaart
 Jong talent krijgt business-course
 Juist nu is er behoefte aan jong talent
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
4-03-2013
 | 
11:52 uur
Dit is positief nieuws. Er zijn genoeg jongeren die deze kans met beide handen zullen aangrijpen. Plus dat de agri- en foodsector nieuw talent binnenhaalt: twee vliegen in een klap!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10