zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mismanagement kost Nederland 13. 661 miljard euro per jaar

19 februari 2013 - Eind januari 2013 maakte de Europese Rekenkamer bekend dat een efficiëntere aanpak van kantoorgebruik 500.000 banen in Europa kan creëren. Mismanagement kost Nederland nu zo’n 13.661 miljard euro per jaar. Op donderdag 21 februari 2013 zal efficiency-specialist Jaldhara Groeneveld het Regie Over Efficiency Model (afgekort: ROEM) lanceren. Dit vindt plaats in hotel 't Speulderbos te Garderen.

Jaldhara legt uit: "Als professional heb ik de overtuiging dat wanneer u Regie Over Efficiency een wezenlijk onderdeel van uw managementstijl maakt dat het bedrijf meer vitaal wordt. Dit op alle niveaus. 



Kosten van inefficiëntie

Eind januari 2013 maakte de Europese Rekenkamer bekend dat een efficiëntere aanpak van kantoorgebruik 500.000 banen in Europa kan creëren. Ook in de zorg is efficiency een belangrijk onderwerp. Zo pleitte eind januari de KNMG voor een debat over kosteneffectiviteit. Eerder rekende een blogger met cijfers van het CBS uit dat de doorvertaling van mismanagement, op basis van het aantal werkenden in Nederland conform opgave voor het CBS, en de wisselkoers tussen euro en dollar Nederland 13.661 miljard euro per jaar kost.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Inefficiënte samenwerking belemmert werk
 Nederlander gaat inefficiënt met tijd om
 Informatie efficiënt ontsluiten door gebruik van portalen
 ‘Zakelijke dienstverleners efficiënter door afslanken overhead’
 
 
reacties
 
Richard de Wit  |   | 
19-02-2013
 | 
08:33 uur
I rest my case. Het cruciale punt hierin is een ding. De macht ligt bij de verkeerde. Het is nu een en al handen was praktijk en vriendenpolitiek. Het grote plaatje ziet men niet. Mede oorzaak ligt in de huidige hr en studies die niet afgeven wat er is beloofd. Voorlopig zijn de beste managers die het geheel zien vaak uitgeschakeld doordat de toplaag het verkeerd aanpakt. Het is al jaren een t.o. plaag. Met wassen neusjes en zogenaamde vaardigheidspapiertjes kom je er wel. Het enig nare eraan is dat het nog werkelijk niets heeft opgeleverd alleen maar werkeloosheid, graaigedrag en veel afgebrande mensen die de zaak juist op de rails willen zetten. Zolang dat niet doordringt blijft het verder instorten. Het eindresultaat is dat er straks in het westen een nog grotere ellende gaat heersen als in Afrika. Al onze inbreng daar heeft ook na 55 jaar niets maar dan ook werkelijk niets opgeleverd. Het ik levert niets op, het geheel zien maakt iedereen met inzicht bang voor de toekomst die compleet kapot zal worden gemaakt.
Marco Hendrikse  |   | 
19-02-2013
 | 
09:52 uur
We laten ons met zulk soort artikelen nu wel heel snel gek maken. Het totale bruto nationale product van Nederland is jaarlijks nog niets eens 700 miljard euro...Dan zeggen dat mismamagement 2x het jaarlijkse bnp kost lijkt mij wat al te kras.
Ben  |   | 
19-02-2013
 | 
10:02 uur
Wat een onzin bericht. Het BNP van Nederland is 705 miljard dollar (2011) = 528 miljard euro. Dan zou mismanagement ons het 25-voudige kosten. Of gaat het hier om 13 miljard per jaar en moet er een komma staan? Wat dan wel weer heel erg verbaast is de drie cijfers achter de komma.
NumoQuest.nl  |   | 
19-02-2013
 | 
14:44 uur
Daar waar word gehakt, vallen spaanders is een spreekwoord. De juiste v/m op de juiste plaats weer een ander.

Wanneer we naar de politiek kijken zien we heeeel veel egootjes die zichzelf maar wat graag profileren. He hele vreemde daarbij is dat daar extreem sprake is van de verkeerde v/m op de verkeerde plaats. Daar ziet men dan ook het grootste deel van dat mismanagement optreden.

Kijken we naar het bedrijfsleven dan is het verhaal een stuk korter. Daar bestaan gewoon verschillende typen mechanismen die ingrijpen vaak nog voor het uit de hand loopt.

In het bedrijfsleven bovendien, wil men van tevoren een helder verhaal zien en een kostenplaatje. Bij de overheid kan een volkomen incompetent persoonlijkheid, die op volkomen andere wijze op die plek komt dan een gezonde sollicitatieprocedure, tot in lengte van dagen schade blijven veroorzaken, als die 'de regeltjes' maar volgt.

Dat hierbij het gezonde denken niet bestaat, dat is in de loop van alleen al de voorbije drie kabinetten al volkomen duidelijk geworden.

Het meest gevaarlijke daarbij is dat controle vaak achteraf plaats vind, iets wat schade in de hand werkt.

Hebben we het tenslotte over werkelijk een tool hebben die ondubbelzinnig weet aan te tonen dat werkelijk de juiste v/m op de juiste plaats komt te zitten, dan zijn er in Nederland maar enkele.

In elk geval het gros van de methoden werkt al lang niet meer. Voorkomen kun je dit alleen als er overal een vorm van 'businesscases' als methode word gebruikt waarbij vooraf heel eenvoudig door meerdere een 'pre' toetsing kan plaats vinden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10