zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Amsterdam is World Smart Capital 2013-2014

18 februari 2013 - Alle grotere wereldsteden proberen tegenwoordig 'smart' te zijn in stedelijke ontwikkeling zoals mobiliteit, energie, infrastructuur, bestuur en betrokkenheid van de burger. Amsterdam heeft echter de primeur om als eerste de hoofdstad onder de slimme steden in de wereld te zijn. De titel geldt voor 2013 en 2014 en is de pilot voor een titel die in de volgende jaren naar andere steden in de wereld gaat.

Het programma van World Smart Capital Amsterdam begon op 15 februari 2013 met een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger waarbij ook veel internationale gasten uit verschillende steden en van verschillende organisaties en bedrijven deelnamen. Wereldwijd is er enorm veel aandacht voor stedelijke transformatie. Smart City concepten variëren van totaal nieuwe techno steden tot het betrekken van de burgers bij het maken van een leefbare stad waar ook in de toekomst gewerkt en prettig geleefd kan worden. Het komende jaar zullen er in Amsterdam en ook in de regio Eindhoven - mededrager van de titel - een aantal projecten, bijeenkomsten en congressen worden georganiseerd om Amsterdam een waardige World Smart Capital te laten zijn en de bestaande ontwikkelingen verder uit te bouwen. Samen met Eindhoven en een aantal internationale partnersteden zal er gewerkt worden aan onderwerpen die voor de burger en de toekomst van de stad belangrijk zijn. 



Wat kunnen de Amsterdammers hiermee

Amsterdam heeft de ambitie om een belangrijk kennishub te worden voor urbane oplossingen voor de toekomst. De Metropool Regio Amsterdam (MRA) bergt veel interessante bedrijven en kennisinstellingen die deze kennis te gelde kunnen maken hier en elders in de wereld. Voor Amsterdammers zal het betekenen dat ze deelgenoot kunnen worden van projecten en initiatieven die de stad beter, sterker en mooier moeten maken. Ze kunnen daar op allerlei manieren aan deelnemen. Het bedrijfsleven zal worden uitgenodigd om oplossingen te testen in en met de stad. Ook zullen steden waar Amsterdam en Eindhoven een relatie mee hebben uitgenodigd worden om mee te doen en mee te delen in de kennisopbouw.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Amsterdam in top tien vriendelijkste steden
 Hilde van der Meer (amsterdam inbusiness) Overheidsmanager 2012
 Smart managen brengt vitaliteit en plezier
 Veel bijval voor de economische agenda Innovatieplatform
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10