zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een derde van de zakenreizigers onverzekerd op reis

14 november 2012 - Hoewel ruim de helft van de zakenreizigers een doorlopende reisverzekering heeft, zijn nog steeds te weinig zakenreizigers op de juiste wijze verzekerd. Die conclusie staat in het ‘ContinuZakenreisOnderzoek’ dat elke twee jaar wordt uitgevoerd door NBTC-NIPO Research en waaraan BCD Travel heeft deelgenomen.

"Zakenreizen vallen niet onder de particuliere reisverzekering," verduidelijkt Diederik Banken, Vice-President Commercial bij BCD Travel. "Als zakenreiziger ben je tenslotte voor het bedrijf op pad en het financiële belang van een zakelijke reis is vaak groter dan tijdens een vakantiereis. Doordat een zakelijk reiziger over het algemeen meer reist dan iemand die uitsluitend voor zijn vakantie reist, loopt hij ook vaker risico." 



Nare gevolgen
Uit het onderzoek van NBTC-NIPO Research en BCD Travel blijkt dat meer dan één op de vijf zakenreizigers op reis gaat zonder enige verzekering. Daarnaast zegt nog eens elf procent niet op de hoogte te zijn over de wijze van verzekering. In totaal vertrekt dus maar liefst één op de drie zakenreizigers onwetend of onverzekerd op reis. Veel zakenreizigers gaan ervan uit dat ze privé verzekerd zijn of dat hun werkgever een reisverzekering en/of annuleringsverzekering heeft afgesloten. Dit kan nare gevolgen hebben bij geannuleerde vluchten, zoekgeraakte bagage of een ziekte of ongeval tijdens een zakenreis. Om de veiligheid van werknemers op reis te garanderen en onnodige kosten uit te sparen, is het belangrijk dat bedrijven ervoor zorgen dat hun werknemers op een correcte manier verzekerd zijn en ook weten welke procedures ze moeten volgen bij een calamiteit of een natuurramp zoals de storm Sandy.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Singapore populairste Aziatische zakenbestemming
 Hotelboekingen buiten reisbeleid duurder
 Eén op de acht buitenlandse zakenreizen vanwege ‘MICE’
 ‘Bedrijven moeten reisbeleid vaker actualiseren'
 
 
reacties
 
M Loo  |   | 
15-11-2012
 | 
10:33 uur
Gaat u voor het werk op reis heb dan ook aandacht voor het voorkomen van infectieziekten. Ziekte door besmettelijke infectieuze agentia zijn goed te voorkomen maar worden nog al te vaak geaccepteerd als een normaal risico van een verre (buitenlandse) reis. En dat ondanks het feit dat er voldoende mogelijkheden voor handen zijn om uzelf gezond te houden en die verschrikkelijke diarree of hoest van het lijf te houden.
Kijk ook eens naar (Klik hier)
Ralph Geissen  |   | 
15-11-2012
 | 
22:53 uur
Met name ziekte of een ongeval kan zeer vervelende gevolgen hebben. Ik zal op het ondernemersforum waar ik actief ben (=higherlevel.nl) een balletje opgooien of de ondernemers die regelmatig op zakenreis gaan een zakelijke reisverzekering hebben. Dit soort risico's moet men afdekken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10