zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

85 procent werknemers droomt van ander beroep

28 september 2012 - Het grootste deel van werkend Nederland heeft geen uitzicht op zijn droombaan of doet iets wat hij helemaal niet leuk vindt. Slechts tien procent zegt de baan van zijn dromen te hebben gevonden. Wanneer de droombaan binnen handbereik zou zijn, leveren werknemers zonder problemen vrije tijd en salaris in om deze te verwezenlijken.

Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder ruim 1.000 respondenten. Mensen hebben liever een leuke baan dan meer salaris. 70 procent van de werknemers zou salaris inleveren als hij daarvoor de ultieme baan terugkrijgt. Bijna één op de drie zegt zelfs 25 procent of meer van het huidige salaris ervoor over te hebben, ruim een vierde is bereid om tien procent van het salaris in te leveren. Crisis ideaal moment om droombaan na te jagen
Mark Borgman van NationaleVacaturebank: "Werknemers vragen zich steeds vaker af of ze de juiste baankeuze hebben gemaakt maar blijven vanwege de crisis zitten waar ze zitten. Daarnaast komen minder kansen voorbij en worden selectieprocedures strenger. Toch is de crisis hét moment om droombanen na te jagen. Werkgevers kijken extra kritisch naar hun huidige personeel en zitten niet op ongemotiveerde werknemers te wachten."

Beren op de weg

Van de ondervraagden zou 88 procent er veel voor over hebben om zijn droombaan te realiseren: vrije tijd opgeven, salaris inleveren of verhuizen. Het is vaak heel moeilijk om van uw droombaan realiteit te maken. Maar als u wilt kan het lukken. "Blijf solliciteren, verstuur geen standaard cv maar laat zien wie u werkelijk bent. Neem risico en ontwijk zelfbedachte beren op de weg,’ aldus Borgman. Slechts vijf procent heeft er nog nooit over nagedacht of ze een andere carrièrestap zouden maken als ze opnieuw mochten kiezen.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Nederlandse werknemers zijn de minst gestreste van Europa
 Vijf manieren waarop IFRS 17 het werk van de finance professional gaat veranderen
 Aantrekken talent grotere uitdaging dan aantrekken nieuwe klanten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vind uw droombaan, onderscheid uzelf!
 Uw droombaan vinden in één dag
 175 droombanen in één jaar
 Op een dag. . . vindt u de baan van uw leven
 
 
reacties
 
Stefan van der Valk  |   | 
28-09-2012
 | 
10:11 uur
Het % lijkt mij iets overdreven. Als headhunter gespecialiseerd in Direct Search is mijn ervaring dat zeker 30% goed tot zeer tevreden is. En momenteel niet wil verplaatsen omdat men goed tevreden is.
Neig te denken dat die 1000 respondenten onder NVB inschrijvingen gezocht zijn!
Hans  |   | 
28-09-2012
 | 
10:22 uur
Interessant, maar voor werkgevers ook een zorgwekkend gegeven zo lijkt mij. Vernam zelf gisteren ook dat maar liefst 70% van de werknemers latent openstaat voor een andere (lees: leukere) baan zodra de economie aantrekt. Sluit procentueel aardig aan bij bovenstaand artikel en al zou het maar de helft zijn, dan is dat nog 1:3! Opvallend is ook om te lezen wat men hier zelfs voor over zou hebben.

Een droombaan is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar de zin in bovenstaand artikel: Mensen hebben liever een leuke baan dan meer salaris, legt mijn inziens de werkelijke frustratie bloot. Werknemers willen graag wat meer plezier in hun huidige functie en werkomgeving. Niet voor niets staat het artikel van Frank van Marwijk: 'Van klaagcultuur naar complimentencultuur' al enige tijd op de 1e plaats van de TOP 10 meest gelezen artikelen op deze site van het moment. Wat meer aandacht, erkenning en waardering in- en vóór de huidige functie zal in veel gevallen niet alleen tot (lagere) ontevredenheids percentages, maar ook tot meer betrokkenheid en een lager ziekteverzuim leiden.

Het groot complimentenboek dat op maandag 1 oktober verschijnt beschrijft alle 'ins & outs, do & don'ts' op dit gebied. Het meest opvallende hierbij is dat uit alles in het boek blijkt dat (werkgevers opgelet!!) de door de werknemer, gevraagde 'oplossing' niet met geld te koop is. Maar ook dat hij/zij (zo blijkt ook uit bovenstaand artikel) er wél geld voor overheeft om het te vinden. Dat zou menig leidinggevende toch te denken moeten geven.
Henk  |   | 
1-10-2012
 | 
20:42 uur
Ik meen te bespeuren dat men op steeds jongere leeftijd last krijgt van de ratten race en vandaaruit een nieuwe houding ontwikkeld.
Bart  |   | 
17-10-2012
 | 
22:59 uur
Tjah soms is doen wat je leuk vind niet haalbaar en moet je het doen met iets minder. Maar als je een baan echt wilt en ervoor vecht zal je 'm krijgen ook!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
'Sneltraining' Spreken in het openbaar
Een unieke sneltraining, anders dan andere en met stip de beste op dit gebied in Nederland. De methode Mind Tuning van Pieter Frijters is vernieuwend en staat garant voor succes. Bel voor meer informatie 0182 631 232 of surf naar www.spreek.nl.
Lees verder
reacties
Test nu uw persoonlijkheid: goed/fout (3) 
'Vertrouwenspersoon moet stevigere positie krijgen' (1) 
In zes stappen naar meer arbeidsvreugde (1) 
Lonen stijgen, koopkracht blijft achter (2) 
Hoe beïnvloedt een hoge beloning de prestaties? (3) 
Eén op drie Europese werknemers ervaart discriminatie (1) 
Hoe wij beslissingen nemen (2) 
beurs
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Intel boekt recordomzet, maar minder winst
Starbucks boekt hogere omzet en winst per aandeel
meer beurs
top10
AVG: zo maakt u een eindsprint naar compliance
Lonen stijgen, koopkracht blijft achter
Leidinggevende zet spraaktechnologie te weinig in
Test nu uw persoonlijkheid: goed/fout
'Vertrouwenspersoon moet stevigere positie krijgen'
Drie redenen waarom web accessibility nu uw aandacht verdient
Nederlandse werknemers zijn de minst gestreste van Europa
E-mailfraude treft groot aantal organisaties
Dankbaarheid als bouwsteen van levensvreugde?
Vijf trends op de juridische arbeidsmarkt in 2018
meer top 10
vacatures
meer vacatures