zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Muziek op de werkvloer goed voor de productiviteit

19 september 2012 - Muziek op de werkvloer zorgt ervoor dat mensen productiever zijn (71 procent), sneller werken (60 procent) en bovendien bevordert het de sfeer onder collega's (93 procent). Muziek speelt zelfs een dusdanig belangrijke rol dat niet alleen eerst een kop koffie nodig is om op te starten in de ochtend, maar ook een dosis muziek, zo stelt 72 procent van de werkenden.

Dit zijn slechts een paar resultaten uit het onderzoek dat Randstad door R2 research heeft laten uitvoeren onder werkende Nederlanders in verschillende beroepsgroepen.Randstad wil weten wat mensen belangrijk vinden in hun werk en muziek speelt hier een belangrijke rol bij, zo wijst dit onderzoek uit. Door meer te weten over hun muziekvoorkeur denkt Randstad kandidaten aan de best passende baan te helpen. 



Minder ziekmeldingen
Algemeen directeur Randstad Nederland Chris Heutink: "Het onderzoek wijst uit dat mensen echt baat hebben bij muziek tijdens het werk. Bijna alle ondervraagden (95 procent) zeggen dat het hun werk leuker maakt. Opmerkelijke resultaten uit het onderzoek zijn dat mensen aangeven dat muziek hen productiever maakt en zelfs ziekmeldingen zou kunnen verminderen." 

Favoriet genre
Er is ook onderzocht welk genre favoriet is en het meest gedraaid wordt. Van popmuziek worden mensen het meest productief (58 procent) Metal is het genre wat volgens de ondervraagden niet op de werkvloer thuishoort (24 procent). Verschillen zijn er ook want bij de beroepsgroep productie staat dit genre weer in de top drie van meest productieve muziekgenres. Mensen die werkzaam zijn in de ICT luisteren bij voorkeur naar rock en Nederlandstalige muziek is het meest populair in de productie en de zorg. Overall is men het meest productief op het nummer 'Someone like you' van Adele.

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Heftige emotie maakt werknemer creatiever
 Automobilist kan niet zonder muziek
 Barokmuziek verhoogt de arbeidsproductiviteit
 Muziek stimuleert werknemer
 
 
reacties
 
Melchissedec  |   | 
19-09-2012
 | 
12:19 uur
Ik ben ervan overtuigd dat muziek zeker goed is voor de productiviteit. Sterker nog, ik geloof dat muziek met een snelle tempo (BPM)een groot effect heeft bij het uitvoeren van je taken.
Anderzijds is het niet makkelijk om iedereen gelukkig te maken bij de keuzes van muziek genres...
P  |   | 
14-11-2012
 | 
10:52 uur
Hmm een ander onderzoek geeft juist aan dat muziek tijdens het werken het concentratievermogen en de informatieverwerking verslechtert

(Klik hier)
marco goudriaan  |   | 
14-12-2012
 | 
20:44 uur
Werken met te harde muziek op de achtergrond is helemaal niet bevordelijk voor de productiviteit, zeker niet wanneer je verplicht wordt om de hele dag naar Q-music te luisteren. Ik ben 53 jaar, zeer geintresseerd in muziek, maar wat deze zender brengt is tienermuziek ( niks mis mee hoor!!) maar zeer irritant om bij te werken. Een goede mix van alle soorten muziek, op een normaal volume afgespeeld kan wel bevordelijk zijn voor de productiviteit en een feel good gevoel.
Stormbeest  |   | 
7-12-2013
 | 
07:41 uur
Het is bewezen dat geluid vanaf een zeker niveau een belangrijke invloed heeft op de gezondheid. Het heeft een heleboel - negatieve - lichamelijke en geestelijke uitwerkingen. Onder meer gaan de hartslag en de bloeddruk gaan omhoog, nadenken en concentratie worden moeilijker. Muziek draaien ''omdat sommigen dat graag hebben'' komt dus ongeveer op hetzelfde neer als een apparaat plaatsen dat tabaksrook de ruimte inblaast omdat sommigen verslaafd zijn aan roken. Nu ben je een idioot als je niet gesteld bent op onafgebroken radio-gejengel, maar het was ooit ook belachelijk last te hebben van andermans tabaksrook.
Sylvi  |   | 
9-12-2013
 | 
13:40 uur
Of muziek mij productiever maakt hangt nauw samen met het genre muziek. Om ieder in zijn/haar voorkeur tegemoet te komen en niemand te hinderen kun je een afspeelapparaat met 'oortjes' gebruiken.
Natuurlijk niet te hard zetten anders hoor je je omgeving niet meer.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10