zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Spaanse werknemer klaar voor buitenlands avontuur

10 augustus 2012 - Meer dan driekwart van de Spanjaarden zou wel in het buitenland willen werken. De belangrijkste redenen hiervoor zijn betere carrièremogelijkheden en de slechte economische situatie in eigen land. Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Survey, het grootste internationale onderzoek naar mobiliteit op de arbeidsmarkt uitgevoerd in 66 landen.

Van alle respondenten in Spanje geeft bijna 77 procent aan in het buitenland te willen werken. Bijna 40 procent geeft aan dat de bereidheid om ook daadwerkelijk te gaan, heel groot is. 



Talent uit Spanje
De redenen om internationaal te gaan werken liegen er niet om. Als belangrijkste drie redenen worden de slechte economische situatie in eigen land, betere carrièremogelijkheden en een betere levensstandaard genoemd. Dat betekent dat werkgevers in andere landen die meer perspectief bieden, nu kunnen profiteren van het talent uit Spanje. Zo zijn er bijvoorbeeld nog behoorlijk wat vacatures in te vullen op gebied van Techniek, logistiek, Productie, R&D en ICT. 

Europese landen
Op de vraag in welke landen de Spanjaarden willen werken, antwoordde meer dan de helft met Duitsland. Ze hebben een voorkeur voor Europese landen, want in de top tien komen maar drie landen voor buiten Europa. Nederland staat op de achtste plaats. Er was de mogelijkheid om meerdere landen te noemen. 

Talent uit het buitenland
"Steeds meer werkgevers en uitzenders richten hun pijlen ook op Spaans en Grieks Talent," aldus StepStone.nl. "De grote werkloosheid en het weinig perspectief is een belangrijke reden voor talent om buiten de landsgrenzen te kijken. Gelukkig is er ook positief nieuws te melden uit het onderzoek….het klimaat en de liefde zijn nauwelijks een reden om te vertrekken. Blijkbaar zit het met de zon en de zoenen wel goed in Spanje." 

Onderzoek
Aan het onderzoek hebben ruim 162.000 mensen uit 66 verschillende landen meegewerkt. Het Global Talent Mobility Survey is voor de derde keer gehouden en uitgevoerd door de Intelligence Group in samenwerking met The Network. In Nederland is StepStone de partner voor dit onderzoek.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Klimaat veel genoemde reden om in het buitenland te willen werken
 Nederlandse bedrijven magneet voor internationaal werkzoekenden
 Manager van 40+ wil naar buitenland voor nieuwe baan
 Steeds meer buitenlandse studenten in Nederland
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10