zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer blij als collega’s niet met vakantie gaan

18 juli 2012 - De helft van de werknemers is er niet rouwig om wanneer hun collega’s achterblijven op kantoor in de zomer. Ze zijn juist blij omdat hun werk dan wordt overgenomen. Werknemers die hun vakantie te laat aanvragen, kunnen bedrogen uitkomen: bij ruim één op de drie is een vakantie dan onzeker. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank onder 1.000 respondenten.

Op de vraag wat er gebeurt als werknemers hun vakantie te laat aanvragen, zegt een kwart van de werknemers in dat geval geen keuze meer te hebben en genoegen te moeten nemen met de dagen die nog over zijn. Een op de tien geeft aan dat er niks gebeurt en bij 27 procent valt altijd wel wat te regelen. Mark Borgman van NationaleVacaturebank: "Bij veel bedrijven is het ieder jaar weer een gevecht om de meest gunstige vakantieperiode. Vaak zijn mensen met kinderen er snel bij omdat ze gebonden zijn aan schoolvakanties. Werknemers zonder kinderen hebben minder haast maar moeten niet vergeten hun wensen door te geven. Als ze te laat zijn, zien ze soms zelfs de zomervakantie aan hun neus voorbij gaan." 



Zielige achterblijvers

51 procent van de respondenten zegt geen enkel medelijden te hebben met achterblijvers en is juist blij: die collega’s kunnen mooi taken overnemen. Borgman: "Gelukkig vindt een kwart het nog wél zielig als een collega niet op vakantie gaat. Juist in deze tijd zal het ook vaker voorkomen: je krijgt bijvoorbeeld je huis niet verkocht en hebt een dubbele hypotheek of je partner is zijn baan kwijt waardoor een vakantie er dit jaar niet in zit." Werknemers die met vakantie gaan, moeten wel hun werk goed overdragen: 71 procent ergert zich aan collega’s die dit niet netjes doen. Werknemers ergeren zich in de vakantieperiode ook aan collega’s die continu praten over hun vakantie (vijftien procent) en aan de baas die vanaf het vakantieadres een oogje in het zeil houdt (veertien procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vakantieadres steeds vaker flex-werkplek
 Laptops en iPads massaal mee op vakantie
 Steeds minder werknemers zorgeloos op vakantie
 Nederlander ook tijdens vakantie vaak online
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10