zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Traineeship geduchte concurrrent startersfunctie

30 mei 2012 - Waren ze nog maar een paar jaar geleden eerder uitzondering dan regel, tegenwoordig zijn goede traineeships niet meer weg te denken uit het carrièrepad van een hoogopgeleide. Dat laten de resultaten zien van de MotivatieMonitor Traineeships 2012. Inmiddels heeft 87 procent van de ondervraagde hoogopgeleide studenten wel oren naar zo’n traineeship. Bijna de helft, 47 procent, solliciteert zelfs liever op een traineeship dan op een startersfunctie.

De belangrijkste motivatie om voor een traineeship te kiezen, blijkt zelfontplooiing. Maar liefst 87 procent kiest voor de stelling‘Ik kan mijzelf ontwikkelen’ op de vraag "Waarom ben je geïnteresseerd in een traineeship?" Voor een grote meerderheid (82 procent) weegt de factor ‘goede opleiding/coaching’ dan ook zwaar bij het maken van een keuze. 



Brede oriëntatie

Als trainee op verschillende afdelingen van een bedrijf werken is erg handig voor wie een managementfunctie ambieert. Maar daar gaat het de meeste respondenten niet om: slechts 40 procent geeft in het onderzoek deze ambitie als reden. 

Werkgevers, opletten
Als de studenten aan de slag gaan als trainee, verwacht 51 procent na het traineeship een stap te kunnen maken bij die werkgever. "Toch merken we in de praktijk vaak dat de trainees vertrekken na het traineeship. Kennelijk is die stap intern toch niet zo soepel te maken. Een aandachtspuntje voor werkgevers, want op deze manier lekt de geïnvesteerde tijd en energie snel weg," aldus Marloes Streng van Nobiles Media.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Traineeschap leidt bijna zeker tot management
 Starter vindt opleidingsbudget belangrijker dan eindejaarsuitkering
 Overwerken met een iPhone voor een goede carričre
 Populariteit jobhoppen neemt toe onder starters
 
 
reacties
 
Niek Roberts  |   | 
30-05-2012
 | 
19:02 uur
Helaas wordt een trainee vaak in het diepe gegooid waardoor deze ''verzuipt''. Van een goede leerervaring is in dat geval geen sprake.

Met een goede coaching en vooruit zichten binnen de organisatie is een traineeship waardevol voor zowel de starter als de organisatie.
Dimitri Bauer  |   | 
6-06-2012
 | 
09:43 uur
Met Niek Roberts eens. Een traineeship staat ontzettend gaaf tussen de carričremogelijkheden bij een onderneming. Echter soms wil er nog wel eens een mis-match zijn tussen het verwachtingspatroon van een trainee en een werkgever.

Voor werkgevers is het een perfecte manier om een pupil door middel van eigen kweek 6 stappen voorsprong te geven dan het aannemen van een senior op later moment. Een trainee kent het bedrijf, kent de cultuur, de do's & don't, draait al langere tijd mee als het gaat om de lange termijn doelstellingen, hoeft niet ingewerkt te worden, kan zijn werk-processen efficienter invullen doordat hij/zij kan putten uit de eigen ervaringen binnen het bedrijf. Oh en niet onbelangrijk, laat zien loyaal aan de onderneming te zijn door de opgedane kennis intern toe willen blijven passen.

Maarja, dat eerste jaartje vergt aan de andere kant voor de werkgever dus wel even wat extra doordachtzaamheid, planning, aandacht en energie, wat mij overigens wel een perfecte ROI lijkt op te leveren.
Roeland - Traineeship vergoeding  |   | 
30-07-2019
 | 
13:12 uur
Ik ben benieuwd hoe dit anno 2019 is, al denk ik dat dit alleen maar gestegen is. Ik denk dat de traineevergoeding ook een grote rol speelt bij het kiezen tussen een startersfunctie of traineeship. Tevens vraag ik me ook af hoeveel % van alle trainees daarna is blijven 'plakken'. Is daar wellicht ook een onderzoek van?
Charlotte Createment - Traineeships  |   | 
1-05-2020
 | 
12:56 uur
Ik ben een trainee bij Createment. Ik ben net afgestudeerd en heb ervoor gekozen om een traineeship te volgen in plaats van meteen voor een startersfunctie te gaan. Dit heb ik bewust gedaan, omdat ik me wilde verdiepen in een andere branche dan waarvoor ik heb geleerd. Een traineeship biedt dan vele mogelijkheden om snel veel te leren en daarna door te stromen in een leuke functie die echt bij je past.

Ik volg op het moment een T-shaped online marketing traineeship bij Createment van 8 maanden. Wat mijn ervaring is met dit traineeship is dat ik juist heel goed begeleid word. Ik heb eerst voor een aantrekkelijke baan gesolliciteerd (waar ik ben aangenomen) voordat ik aan het traineeship begon. Zo wist ik waar ik aan toe was en waar ik naartoe aan het werken was.

Het is een pittige training en binnen 2 maanden krijg je alle benodigde informatie om aan de slag te kunnen gaan als online marketeer. Hierna ga je 6 maanden werken bij het bedrijf waar je bent aangenomen. Het is dan ook echt de bedoeling dat je hier dan ook blijft werken als het traineeship is afgelopen.

Het is een uitgebreid traineeship waarin alle facetten van online marketing besproken worden. Er komen vele experts invliegen om te vertellen over de verschillende onderwerpen binnen de marketing, waar je enorm veel van leert.

Alles wordt heel goed op elkaar afgestemd bij de traineeships van Createment en je wordt uitstekend begeleid. Het is echt zeker een aanrader.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10