zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Automobilisten voegen zich in proces tegen administratiekosten

11 mei 2012 - Deze week heeft Haagse advocaat Mariska Aantjes namens de Vereniging Auto Van De Zaak het Gerechtshof in Leeuwarden verzocht het woord te mogen voeren in het proces tegen het betalen van administratiekosten op verkeersboetes. VAVDZ vindt het betalen van aanvullende administratiekosten principieel onjuist en roept automobilisten op om deze actie te ondersteunen.


Eerder vocht de Wageningse hoogleraar Recht en Bestuur Bernd van der Meulen met succes de administratiekosten op boetes aan. Sinds juli 2009 rekent het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) een tarief van zes euro voor het incasseren en verwerken van boetes. De rechter in Amsterdam oordeelde in februari van dit jaar dat de wettelijke regeling van de administratiekosten niet geldt en dat de zes euro dus niet betaald hoeft te worden. Het openbaar ministerie ging daartegen in hoger beroep en voert de uitspraak van de Amsterdamse rechter niet uit. Mensen die de zes euro niet betalen worden keihard aangepakt. De Vereniging Auto Van De Zaak vindt dat we het niet aan één man alleen moeten overlaten om de kastanjes uit het vuur te halen. Zij heeft daarom, mede namens alle aangesloten automobilisten, bij het Hof het verzoek neergelegd om zich te mogen voegen in het proces. 



Oproep
VAVDZ is het eens met de rechter in Amsterdam die heeft gezegd dat verkeersboetes als belasting worden gebruikt in plaats van als sanctie en dat het te ver gaat mensen daarover ook nog eens kosten te laten betalen. VAVDZ vindt dat de uitspraak van de Amsterdamse rechter voor iedereen geldt en dat de administratiekosten op boetes ook voor haar leden, de zakelijke rijders, moeten verdwijnen. Door zich in het proces te voegen onderstreept VAVDZ dat een beslissing over de geldigheid van de administratiekosten in het belang is van alle bijna 8.000 zakelijke rijders die zich hebben aangesloten bij de Vereniging. VAVDZ roept alle andere zakelijke rijders op om ook hun steun te betuigen. Zij kunnen zich daarvoor melden bij de vereniging via (gratis) aanmelding op de site

Vier bekeuringen per jaar
Voorzitter Martin Huisman hierover: "Een zakelijke rijder zit veel op de weg. Hij loopt altijd het risico een bekeuring te krijgen. Het gemiddeld aantal voor een zakelijke rijder is vier bekeuringen per jaar. Dit betekent een kostenpost alleen al voor onze leden van zo’n 192.000 euro administratiekosten per jaar. Voor alle zakelijke rijders in Nederland hebben we het over zo’n 24 miljoen euro. Een boete is een boete, die moet betaald worden. De administratiekosten horen daar echter al in te zitten, dit is altijd zo geweest en dit is Europees ook het geval. Het apart doorbelasten van de administratiekosten is onzin en ook niet acceptabel."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Baas draait op voor verkeersboetes
 Zakelijke rijders maken zich op voor wijziging fiscaal beleid
 'Kwetsbaarste groep zakelijke rijders melkkoe van de overheid'
 Financiële crisis treft automobilist
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10