zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ondanks dezelfde carrièrestrategieën blijven vrouwen achter bij mannen

12 maart 2012 - Vrouwen en mannen gebruiken weliswaar dezelfde strategieën om vooruit te komen, maar toch komen mannen verder en verdienen zij meer voor hetzelfde werk. Dit verschil loopt op van 4.600 euro voor een eerste baan tot 31.000 euro in de latere loopbaan. Dit zijn uitkomsten van het onderzoek ‘The Ideal Worker’ van Catalyst.

Deze resultaten zijn bekend gemaakt tijdens een interne bijeenkomst ter gelegenheid van International Women’s Day bij Cisco, waar Catalyst ook een workshop gaf over de beste aanpak voor vrouwen om carrière te maken. 



Mythes
Het onderzoek van Catalyst helpt ook enkele mythen de wereld uit. Eén ervan is dat de carrière van vrouwen achterblijft bij die van mannen omdat ze niet dezelfde proactieve strategie gebruiken om vooruit te komen. Een andere mythe is dat vrouwen achterblijven in hun loopbaan omdat zij kiezen voor een langzamer groeipad.
Eleanor Tabi Haller-Jorden, General Manager Catalyst Europe AG: "Ondanks alle inspanningen om voor vrouwen dezelfde kansen te creëren als voor mannen, zijn we er nog niet. Ons ‘Ideal Worker’ onderzoek laat wederom zien dat er nog steeds hardnekkige mythen bestaan over welke loopbaanstrategieën voor vrouwen positieve resultaten opleveren. We zijn blij dat bedrijven zoals Cisco hard werken om deze mythen uit de wereld te helpen en zo te zorgen voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen." Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: "Een werkomgeving waarin iedereen dezelfde kansen en mogelijkheden heeft om verder te komen is niet alleen in het belang van de werknemers, maar ook van het bedrijf."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mannen zijn ambitieuzer dan vrouwen
 Nederland bijna onderaan met aantal vrouwen in de top
 Zinvol werk essentieel voor hoogopgeleide vrouw
 Vrouwen nog steeds schaars in de ICT
 
 
reacties
 
Irma Essers  |   | 
12-03-2012
 | 
11:34 uur
Ik mis waardoor het dan wél komt dat vrouwen nog steeds minder verdienen. Vrouwen gebruiken dezelfde strategieën, zijn even hoog opgeleid, willen snel vooruit.....waar komt het dan wél door? Of durft niemand dit te benoemen?
Peter Ambagtsheer  |   | 
12-03-2012
 | 
13:50 uur
Ik ben het met het commentaar van Irma Essers eens. Ook ik lees in het artikel geen aanduiding van waar het specifiek mis gaat of wat er anders moet. Zoals iedereen, heb ook ik vermoedens; Ik had graag willen zien wat volgens dat onderwerp dan de ''echte'' oorzaken en oplossingen zijn.
Trojan  |   | 
14-03-2012
 | 
12:43 uur
Het echte probleem is dat vrouwen tussendoor ook nog even een kind willen, dan parttime gaan werken en dan verwachten dat ze nog wel door kunnen stoten naar de top. Misschien wat minder zeiken over de verschillen en wat harder werken? Volgens mij zijn vrouwen tegenwoordig meer geemancipeerd dan mannen. Het is waar dat vrouwen eeuwenlang zijn onderdrukt, maar dat slachtofferpraatje is nu wel een keer gedaan. En als vrouwen zo graag gelijke kansen willen, waarom heb ik in mijn leven nog nooit een vrouwelijke stratenmaker gezien? Is dat te min? En zo zijn er nog legio beroepen waar ik nooit een vrouw heb gezien. Lijkt er dus op dat vrouwen alleen maar de top baantjes willen hebben. Weinig doen, voor veel geld. Niet zielig doen en zeuren, maar schouders eronder en presteren!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10