zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Middeninkomens massaal voor loondifferentiatie

29 februari 2012 - Mensen met een middeninkomen zijn massaal voor loondifferentiatie. Dat is de uitkomst van een online peiling onder de achterban van De Unie, vakorganisatie voor middeninkomens en hoger personeel. Twee vragen stonden centraal: mag en kan De Unie een hogere looneis stellen voor de middeninkomens en wat vinden Unieleden van de nullijn van werkgeversvoorzitter Wientjes, het bevriezen dus van de lonen voor iedereen.

Het onderzoek is het afgelopen weekend uitgevoerd onder 3.243 respondenten. Duidelijk is dat een hogere looneis voor specifiek de middeninkomens gerechtvaardigd is voor 86 procent omdat deze groep dit jaar al vele procenten erop achteruit gaat in koopkracht. Er wordt massaal gekozen voor loondifferentiatie. De nullijn van werkgeversvoorzitter Wientjes wordt massaal afgewezen ( 92 procent) zolang de 'graai- en bonuscultuur' van topinkomens niet wordt gestopt.



Armoedeval?
"Al enige tijd krijgen we signalen over een armoedeval onder de middeninkomens. Het Unieplatform voor middeninkomens bevestigt dat beeld. We staan nu aan de vooravond van kortingen op de oudedagsvoorziening en een nieuwe miljarden bezuinigingsronde. Bij alle onzekerheden over baan, inkomen, eigen huis, de huurverhoging, de zorg- en energiekosten, zal deze miljardenbezuiniging extra hard aankomen, blijkt uit de binnengekomen reacties. Het zal het vertrouwen van middeninkomens als consument, wat dit kabinet zo graag wil, versneld doen afnemen in plaats van vergroten,"aldus Unievoorzitter Rendert Algra. 

Nivellerende inkomenspolitiek
De 3.243 respondenten geven verder aan dat de nivellerende inkomenspolitiek van VVD, CDA en PVV als erg pijnlijk wordt ervaren. De teneur van de reacties: Denken ze daar in De Haag wel eens na over de versnelde armoedeval als je met een middeninkomen je baan verliest en terugvalt op eerst de WW en daarna de bijstandsuitkering?; Waarom moet ik extra mee betalen aan de schuldencrisis? Ik heb niet om die banken- en landencrisis gevraagd!; Wie gaat werkgeversvoorzitter Wientjes controleren op zijn nullijn?; Tijd voor een ‘Nederlandse lente!’. 
"Het geduld en het vertrouwen raken op. Wij zullen de uitkomst van onze peiling aanbieden aan de drie coalitiepartners. Dat uitgerekend een centrumrechts VVD-CDA-kabinet, met steun van de PVV, de rekening van de crisis steeds weer legt op het bordje van vooral de middeninkomens is geen fabeltje maar de harde realiteit," stelt Rendert Algra vast.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Breed front komt op voor huisvesting middeninkomens
 Lonen 2012: Ouderen met hogere inkomens vangen klappen op
 Loonstrook 2012: hogere inkomens leveren in
 Flinke stijging zorglasten werknemers met hoge inkomens
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10