zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

2012 wordt het jaar van databeveiliging met desktopvirtualisatie

31 januari 2012 - Bedrijven zullen in 2012 steeds vaker desktopvirtualisatie inzetten om hun data te beveiligen. Grote bedrijven beveiligen traditioneel hun IT-omgeving door het volledige netwerk in eigen beheer te houden, computers direct te beveiligen en alle applicaties per apparaat te installeren en beheren. Door de opmars van mobiel werken en Bring Your Own (werknemers die gebruik maken van privéapparaten op de werkvloer) is dit niet meer mogelijk.

Het is onvermijdelijk dat data virtueel worden geleverd aan apparaten en dat sommige bedrijfsgegevens op apparaten van werknemers worden opgeslagen. 



Secure by design
Dat is de voorspelling van Citrix Systems. Het virtualiseren van de infrastructuur kan volgens Citrix een essentiële oplossing bieden voor deze beveiligingskwesties. IT-afdelingen zullen in 2012 een betere manier moeten vinden om applicaties, data en eigendom te beheren, zonder dat de productiviteit, flexibiliteit of groei beperkt worden. Een benadering voor informatiebeveiliging die gebaseerd is op desktopvirtualisatie en in 2012 flink zal groeien is ‘secure by design’:
• het centraliseren en beveiligen van zakelijke data in het datacenter (en wanneer nodig, geïsoleerd en gecodeerd bij het end point);
• veilige toegang voor elke werknemer door implementatie van een beleid met grondige toegangscontrole;
• ondersteuning van elk device van de organisatie of werknemer met veilige delivery van desktops en applicaties;
• Nauwkeurige monitoring, het loggen van activiteiten en rapportage om data te beschermen, privacy te garanderen en te voldoen aan het compliance beleid. 

Zakelijke data wissen
Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux van Citrix Systems: "Het verband tussen security en desktopvirtualisatie wordt in 2012 omgedraaid: het is straks niet meer de vraag wat de beveiligingsrisico's zijn van desktopvirtualisatie, maar welk risico u loopt als u dit níet toepast. Door de opkomst van Bring Your Own ontkomt u er niet altijd aan dat sommige gegevens moeten worden opgeslagen op het apparaat van de gebruiker - zelfs als er gebruik wordt gemaakt van desktopvirtualisatie. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang de IT-afdeling de mogelijkheid behoudt om bedrijfsdata te beveiligen, te controleren en om, indien nodig, zakelijke data op de apparaten van werknemers te wissen als er sprake is van een beveiligingsbreuk - zoals het vertrek van een werknemer, of diefstal van het apparaat."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips voor betere databeveiliging
 Vijf informatiebeveiligingstrends voor 2012
 Managers liggen niet wakker van security
 Acht tips voor het beveiligen van USB-apparaten
 
 
reacties
 
IT Cursus  |   | 
24-04-2012
 | 
10:59 uur
Ik twijfel wel eens aan de veiligheid van het werken 'in the cloud'. Veel mensen delen vele belangrijke documenten in Google Docs. Bedrijven zoals Google hebben natuurlijk toegang tot al deze documenten. Het in eigen beheer houden, voelt toch een stuk veiliger.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10